Menu
Politiet er ferdig med å etterforske den gjenopptatte saken etter at Silje Marie Redergård ble funnet død i Trondheim i oktober 1994. Her politihuset i Trøndelag politidistrikt. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Silje-saken ferdig etterforsket – sendt til Trøndelag statsadvokatembeter

Politiet er ferdig med å etterforske den gjenopptatte saken etter at Silje Marie Redegård ble funnet død i Trondheim i oktober 1994.

Av NTB | 04.11.2022 14:11:09

Kriminalitet og rettsvesen: Saken er nå oversendt Trøndelag statsadvokatembeter som vil behandle den videre.

Silje Marie Redergård (5) ble funnet død i en akebakke på Tiller i Trondheim i 1994. Tre gutter på fire, fem og seks år fikk den gang skylden for venninnens død.

Politiet har siden januar i år vært i kontakt med rundt 40 vitner, deriblant flere nye vitner som ikke har vært involvert i saken tidligere.

Siden etterforskningen ble beordret gjenopptatt i desember i fjor. Det er gjennomført tekniske undersøkelser i saken og innhentet ny sakkyndig vurdering basert på obduksjonsrapporten fra 1994.

I tillegg har politiet gjennomgått journaler fra offentlige etater. Etterforskningsgruppa har hatt bistand fra Kripos og hele veien etterforsket saken ut fra flere hypoteser, blant annet om det kan finnes alternative gjerningspersoner.

– Vi vurderer at det ikke er flere relevante etterforskningsskritt som gjenstår. Det blir nå opp til statsadvokatene å foreta en videre vurdering av saken, sier påtaleansvarlig Mette Kollstrøm i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Politiet ønsker ikke å kommentere resultatet av etterforskningen, og viser til at statsadvokatene nå skal vurdere opplysningene som har fremkommet og håndtere saken videre.

Flere nyheter: