Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Sildajazzen tar tilbake byen

Sildajazzen vil dominere bybildet i Haugesund i år. Det blir både sildajazzmarked på Indre kai, kroer, parader og gratis utekonserter på Kaiscenen.

Av Egil M Solberg | 06.07.2022 22:05:46

Sildajazz: 10-14. august går Sildajazz i Haugesund av stabelen. Festivalen fyller 35 år i år og feirer med et bredt program.

– «Vår visjon er å være en ambisiøs jazzfestival for alle, og det preger også programmet vi har satt sammen» sier festivalsjef Andreas Risanger Meland.

Stjernerekke i Maritim Hall

De største konsertene finner i år sted i Maritim Hall der Timbuktu & Damn!, Bernhoft, Emilie Nicolas og jubilantene The Real Thing skal spille.

Sistnevnte gjestes også av Haugaland Storband og solister. Billettsalget er godt i gang, og her lønner det seg ikke å sitte på gjerdet!

Internasjonalt program

Etter to år med reiserestriksjoner kan festivalen igjen by på internasjonale navn.

20 ganger Grammyvinner Pat Metheny spiller på festivalens åpningsdag 10. august med sin trio. Denne konserten nærmer seg utsolgt.

Grammy- og Pulitzerprisvinner Maria Schneider kommer lørdag 13. august sammen med Oslo Jazzensemble for å fremføre storverket Data Lords.

På festivalens avslutningsdag spiller den unike pianisten Craig Taborn en av sine solokonserter i Bystyresalen i Haugesund Rådhus.

Tar tilbake byen

Sildajazz er en sentrumsfestival og setter farge på hele bykjernen i Haugesund under festivalen.

I år blir det igjen Sildajazzmarked på Indre kai, kroer, parader og gratis utekonserter på Kaiscenen.

Nærmere 30 ulike arenaer i sentrum tas i bruk til konserter og arrangementer.

Nytt av året er det at det blir både konsert og en familieforestilling på Haugesund Teaters nyoppussede scene på Indre kai, og en intimkonsert på den lille puben Vangen Pling Plong.

– Det finnes utrolig mange spennende muligheter i Haugesund, og mange fine lokaler som kan danne en god ramme for store opplevelser, sier festivalsjefen.

Flere nyheter: