reklame for Sheiken Bowling
Menu
En mann er død etter å ha blitt funnet skadd i en leilighet i Bergen onsdag. Saken etterforskes som drap. Foto: Sandor Dahl / Bergen Foto og Media / NTB

Siktet mann i 20-årene nekter straffskyld etter drap i Bergen

Den ene av de to som er siktet for drap etter at en utenlandsk mann ble funnet skadd og senere døde i Bergen, nekter straffskyld.

Av NTB | 28.12.2022 20:34:48

Kriminalitet og rettsvesen: – Like etter klokken 13.30 i ettermiddag ble politiet varslet via AMK om en skadd mann i Løvstakkveien i Bergen. Politi og ambulanse var raskt på stedet, og det ble iverksatt livreddende førstehjelp. Mannen ble fraktet til Haukeland sykehus og ble erklært død ved ankomst, sier påtaleansvarlig Sven Arne Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt på en pressekonferanse klokken 18 onsdag.

Den avdøde er en utenlandsk statsborger i 20-årene. Han er ikke formelt identifisert, men politiet mener å vite hvem han er og jobber med å varsle pårørende.

– To av de tre har status som siktet. Begge er siktet for drap eller medvirkning til drap, og er menn i 20- og 30-årene. Bakgrunnen for siktelsene er opplysninger som er gitt av de involverte, sammenholdt med skader på fornærmede og spor på åstedet, sier Dahl-Michelsen.

Den tredje mannen har status som vitne.

Cathrine Bang er oppnevnt som forsvarer for mannen i 20-årene. Hun skriver i en sms til NTB at hun har snakket med sin klient, og at hun vil reise til Bergen så fort som mulig. Bang er til vanlig basert i Oslo.

– Han erkjenner ikke straffskyld og det blir ikke noe avhør per nå, skriver advokat Cathrine Bang i en sms til NTB.

Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere foreløpig.

– Han ønsker å snakke med politiet og skal etter planen i avhør i kveld. Der vil han forklare seg om sin rolle og svare på de spørsmålene politiet måtte ha, sier Mjelde.

Før avhøret vil ikke Mjelde si noe om hva hans klient har sagt til ham om hendelsen. Han vil heller ikke si hvilket land hans klient kommer fra.

– Han har det ikke bra nå, og ønsker å samarbeide med politiet, sier han.

Krimteknikere gjorde onsdag kveld undersøkelser i leiligheten der mannen ble funnet. Politiet mener at mannen ble påført de dødelige skadene i denne leiligheten.

Politiet jobber samtidig med å gjennomføre rundspørringer, kartlegge de involvertes nettverk og gjennomgå mobiltelefoner og elektroniske enheter.

Alle de involverte er bosatt i Bergen.

– Vi har kjennskap til de involverte fra tidligere, men vi ønsker ikke å si noe mer om det nå, sier Dahl-Michelsen.

Da politiet kom til stedet var det tre andre menn i leiligheten, som ble tatt med til avhør.

Erik Johan Mjelde er oppnevnt som forsvarer for mannen i 30-årene. Mjelde har onsdag kveld hatt en lang prat med sin klient og sier at han er siktet for medvirkning til drapet.

Politiet vil av hensyn til etterforskningen ikke å si noe om hvilke skader den avdøde mannen var påført. Han skal obduseres på Gades Institutt i Bergen torsdag.

Flere nyheter: