Menu
Politi og ambulanse på stedet etter at to menn ble funnet skutt på Trosterud i Oslo natt til 25. august i år. Fredag ble det kjent at politiet vil løslate også den andre personen som er pågrepet i saken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Siktet i Trosterud-saken løslates – mistanken svekket

Politiet løslater mannen som torsdag morgen ble pågrepet og siktet for å ha skutt to personer på Trosterud i Oslo i august. Mistanken mot ham er svekket.

Av NTB | 17.09.2021 21:37:27

Kriminalitet og rettsvesen: Det er mannens forsvarer, advokat Marit Lomundal Sæther, som opplyser dette til NTB fredag kveld. Torsdag ble mannen pågrepet og siktet for drapsforsøk. Han satt i avhør til langt på kveld.

Fredag var det lenge uavklart om mannen ville bli framstilt for varetektsfengsling eller ikke, men ved 19-tiden opplyste forsvareren at klienten vil bli løslatt.

– Det har ikke vært mer avhør i dag. Han blir løslatt, sier hun og avviser å utdype videre bakgrunnen.

Ifølge politiadvokat Hilde Strand i Oslo politidistrikt er mistanken mot mannen svekket, men siktelsen var fredag ikke frafalt.

– Det er ennå for tidlig å konkludere, opplyser Strand til NTB.

Skyteepisoden fant sted på Trosterud i Groruddalen i Oslo natt til 25. august i år. To unge menn ble funnet skutt og alvorlig skadd etter at en ukjent person løsnet skudd mot dem.

En mann i 50-årene ble pågrepet 31. august og siktet for drapsforsøkene, men ble løslatt to dager senere fordi mistanken mot ham var svekket. Den nye manen ble pågrepet torsdag morgen.

(©NTB)

Flere nyheter: