Menu
Politiet rykket ut til Manglerud i Oslo mandag etter at en kvinne ble funnet død. Kvinnens ektemann er siktet for drap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Siktet i Manglerud-drapssak fremstilles for fengsling tirsdag

Mannen i 30-årene som er siktet for drapet på sin ektefelle på Manglerud i Oslo, fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Av NTB | 22.03.2022 09:34:30

Kriminalitet og rettsvesen: Det opplyser mannens forsvarer, advokat Aase Karine Sigmond, til NTB.

– Jeg skal prate med ham i dag i 11-tiden. Jeg har gitt beskjed til politiet om at det ikke er aktuelt med avhør før han kommer ut av arresten, sier hun og legger til:

– Så blir han fremstilt for fengsling i dag. Så tar vi dette med avhør etter hvert.

Fengslingsmøtet finner sted klokken 14 tirsdag. Politiet har begjært at han fengsles i fire uker med brev- og besøksforbud.

Mannen meldte seg for politiet og opplyste om at hans kone var død mandag formiddag. Både siktede og avdøde er i slutten av 30-årene, ifølge politiet.

Politiet opplyser til VG at de har tatt beslag i et våpen de mener kan ha vært brukt.

– Vi mener vi har tatt beslag i drapsvåpenet. Hva det er, kan jeg ikke kommentere på nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Henrik Rådal i Oslo politidistrikt til VG.

Han legger til at det er for tidlig å si hva motiv og foranledning kan være. Siktede har foreløpig ikke vært mulig å avhøre.

Rådal opplyser videre at de har begjært en foreløpig psykiatrisk undersøkelse, men understreker at dette er vanlig i slike alvorlige saker.

(©NTB)

Flere nyheter: