Menu
*politi
Arkivbilde: Politiet

Siktet for grovt NAV-bedrageri

En mann i 40-årene, hjemmehørende på Haugalandet, er siktet for grovt NAV-bedrageri. Der er snakk om bedrageri i forbindelse med koronakompensasjon og dagpenger for 4,3 millioner kroner.

Av Egil M Solberg | 18.06.2021 08:40:25

Bedrageri: I slutten av april mottok politiet en anmeldelse fra NAV etter mistanke om uberettigede utbetalinger til flere personer over tid. Politiet har etterforsket saken siden.

– Tirsdag ble en mann pågrepet og siktet for grovt bedrageri. Politiet har ransaket på flere adresser vi mener siktede har tilknytning til. Det er gjort flere beslag, men vi ønsker ikke å utdype hvilke beslag dette dreier seg om, sier påtaleansvarlig Angjerd Kvernenes.

Siktede er en mann i 40-årene, hjemmehørende på Haugalandet. Han ble varetektsfengslet i 4 uker, hvorav to av ukene er med brev- og besøksforbud, på onsdag.

– Siktede har ikke ønsket å forklare seg, sier Kvernenes.

Siktet for millionbedrageri

Siktelsen er basert på det politiet mener er bedragerier av støtteordninger etablert som følge av covid-19, men også misbruk av dagpengeordning i forkant av pandemien.

– Bedrageriet anses som grovt fordi det er snakk om betydelig økonomisk skade, samt at det har pågått ved flere anledninger og over tid. Det legges også vekt på at det er flere involverte, forklarer Kvernenes.

– I tillegg til siktede er det grunnlag for å tro at det her er flere involverte. Politiet kan av etterforskningsmessige hensyn ikke si noe om omfanget. Det vi kan si er at bedrageriene politiet i denne saken samlet sett har identifisert er på drøyt 4,3 millioner kroner, utdyper politiadvokaten.

Utelukker ikke flere pågripelser

Politiet mener at bedrageriene har pågått fra og med september 2017.

Etterforskningen så langt har i hovedsak bestått av tekniske undersøkelser, som innhenting og gjennomgang av kontobevegelser og andre økonomiske opplysninger.

– Videre vil vi ha økt fokus på taktiske etterforskningsskritt i form av avhør av både siktede, andre involverte og vitner. Politiet utelukker ikke flere pågripelser i denne saken, men har så langt ikke siktet flere, sier politiadvokat Angjerd Kvernenes.

Flere nyheter: