Menu
*politi
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Siktet for drapsforsøk etter angrep med øks

En kvinne behandles for kritiske skader etter å ha blitt angrepet med øks i forbindelse med et innbrudd i Haugesund i ettermiddag. En mann er siktet for drapsforsøk i saken.

Av NTB | 19.02.2019 20:17:45

Kriminalitet og rettsvesen: Meldingen om saken kom klokka 16.17 tirsdag ettermiddag. Da gikk informasjonen ut på at en mann med øks forsøkte å bryte seg inn i kvinnens bolig. Like etter kom det en annen dramatisk melding.

– Vi fikk melding om en mann som gikk rundt på Vår Frelsers Gravlund med øks. Denne mannen ble pågrepet av væpnet politi. På åstedet fant vi også en dame som var skadd. Hun ble tatt hånd om og kjørt til sykehus umiddelbart, sier innsatsleder Tore Frøyland-Jensen i politiet til Haugesunds Avis.

Til VG opplyser politiadvokat Anne Mette Dahle at mannen som er pågrepet er siktet for drapsforsøk og at kvinnen er hardt skadd.

– Kvinnen er kritisk skadd. Det kan fremstå som at kvinnen ble angrepet med en øks av mannen, men det er for tidlig å si i etterforskningsfasen. Kvinnen har stikkskader, sier Dahle til avisen.

Hun legger til at det ikke skal være noen relasjoner mellom mannen og kvinnen, og at det kan virke som hun var et tilfeldig offer.

– Politiet har fremdeles ikke opplysninger om den skadde personen, annet enn at det er en kvinne, melder politiet.

De opplyser at de har liten kapasitet til å svare om saken, men varsler at det snart vil komme en pressemelding om saken tirsdag kveld.

(©NTB)

Flere nyheter: