reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Den 30 år gamle mannen som er siktet i forbindelse med drapet på Ørjan-Helmer Gundersen Solum (bildet), er varetektsfengslet i fire uker. Foto: Politiet / privat / NTB

Siktet 30-åring varetektsfengsles i fire uker i drapssak i Agder

Den 30 år gamle mannen som er siktet i forbindelse med drapet på Ørjan-Helmer Gundersen Solum (24), er varetektsfengslet i fire uker.

Av NTB | 10.12.2020 16:23:02

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk også medhold i sin begjæring om brev- og besøksforbud, samt medieforbud og full isolasjon i to uker.

Mannen ble pågrepet tirsdag av politiet i Agder. Han er siktet for å ha drept eller medvirket til drapet på 24-åringen i mars i år.

Solum ble funnet druknet i Steinsåsgruvene i Arendal 19. mai i år etter å ha vært savnet i nesten to måneder.

Av kjennelsen fremgår det at avdøde hadde skader som kan være forsettlig påført. Videre viser Aust-Agder tingrett til kommunikasjon mellom avdøde og siktede, som står i strid med 30-åringens forklaringer. Det er også gjort vitneavhør som knytter ham til forsvinningen.

Etter et avhør med politiet tirsdag kveld besluttet politiet at de ville begjære ham varetektsfengslet.

– Vi mener at han enten selv har begått drapet, eller har gjort det sammen med noen andre. Flere kan bli pågrepet, men til nå er det ikke gjort flere pågripelser, sier Bruvoll torsdag ettermiddag.

– Vi etterforsker dette fortsatt for fullt. Vi har foretatt et avhør som vi ettergår opp mot det andre materialet vi har i saken.

Politiet konsentrerer seg blant annet om å finne ut hva som kan ha vært motivet for drapet, og om de involverte kjente hverandre.

Den siktede har fått oppnevnt advokat Anne Marstrander-Berg som forsvarer.

Politiadvokat Vanja Bruvoll i Agder politidistrikt sier til NTB torsdag at mannen i fengslingsmøtet fastholdt at han ikke er straffskyldig etter siktelsen.

Det er ifølge politiadvokaten foreløpig ingen store endringer i saken, utover siktelse, varetekt og avhør.

<p>(©NTB)</p>

Flere nyheter: