Menu
Den antatte gjerningsmannen i Prinsdal-drapet skal ha løpt nedover Nedre Prinsdals vei i retning Kolbotn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siktet 18-åring avhøres torsdag

18-åringen som er siktet etter drapet på Prinsdal, blir avhørt av politiet torsdag, bekrefter advokat John Christian Elden.

Av NTB | 16.01.2020 12:54:46

Kriminalitet og rettsvesen: Siktelsen mot den 18 år gamle mannen som ble pågrepet onsdag kveld, lyder på drap eller medvirkning til det, men etter det NTB forstår, mener politiet han ikke var hovedgjerningspersonen, men at han har hatt en medvirkerrolle.

– Han erkjenner ikke straffskyld og stiller seg uforstående til hvorfor han er pågrepet og siktet i saken, sier 18-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Elden har kun fått snakket kort med sin klient i forkant av det planlagte avhøret med Oslo-politiet torsdag. Han er ikke kjent med hvilken eventuell relasjon det er mellom 18-åringen og 20-åringen som er etterlyst i saken, eller mellom siktede eller offeret.

Etter alt å dømme blir 18-åringen framstilt for varetektsfengsling fredag.

I forbindelse med drapet på Halil Kara (21) sent fredag kveld, havnet en kamerat av Kara i slåsskamp med den antatte drapsmannen. Kameraten havnet på sykehus, men ble skrevet ut med lettere skader senere i helgen, skriver VG.

Den siktede 20-åringen er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt.

Onsdag kveld opplyste politiet at ytterligere en mann var siktet for drapet. Både VG og TV 2 melder at den pågrepne er en 18 år gammel mann født og bosatt i Oslo.

Politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt sa til NTB sent onsdag kveld at den pågrepne ikke er kjent for politiet fra tidligere.

21-åringen ble skutt og drept ved Prinsdal Grill sørøst i Oslo sent fredag kveld. Halil Kara ble skutt i hodet, har Aftenposten fått bekreftet fra politiet.

Politiet undersøker om blodspor fra en slåsskamp utenfor Prinsdal Grill kan knyttes til 20-åringen som er siktet og etterlyst for drapet i Prinsdal fredag.

Personer som har vært tilknyttet gjengmiljøet lenge, har inntrykk av at stemningen aldri har vært mer spent enn etter drapet på Prinsdal, ifølge TV 2. Nå jobber politiet målrettet for at situasjonen ikke skal eskalere, men det er frykt for at personer i gjengmiljøet skal ordne opp selv.

– Dette er en ung mann fra Oslo som ble pågrepet i byen i kveld. Den andre er fortsatt etterlyst. Vi håper han selv skjønner at det er klokt å melde seg, og vi søker aktivt etter ham. Vi utelukker ikke at flere kan bli pågrepet i saken, sa Metlid.

(©NTB)

Flere nyheter: