Menu
En kvinne i 40-årene ble funnet død ved fylkesvei 115 i Askim. En mann er siktet for forsettlig drap i saken. Foto: Freddie Larsen / NTB

Siktelsen endret til forsettlig drap for Askim-siktet: – Vi har en del etterforskning foran oss

Siktelsen mot mannen som er siktet etter dødsfallet i Askim er oppjustert fra uaktsomt til forsettlig drap.

Av NTB | 04.08.2022 13:30:55

Kriminalitet og rettsvesen: – Årsaken til at siktelsen ble endret er det en kan kalle en sammenstilling av de etterforskningsskrittene vi har gjennomført fra hendelsen fant sted til i dag. Avhørene vi har gjennomført og sporene vi har etterforsket gjør at vi mener det er sannsynlig at vi står overfor et forsettlig drap, sier Politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye i Øst politidistrikt til NTB.

Torsdag ble siktelsen for den siktede etter dødsfallet endret fra uaktsomt til forsettlig drap. Øst politidistrikt vil fredag begjære at siktede fengsles i ytterligere fire uker på grunn av fortsatt fare for bevisforspillelse. Fengslingsmøte finner sted ved Follo og Nordre Østfold tingrett.

Siktede er tidligere ilagt besøksforbud overfor avdøde i en straffesak tilhørende Oslo politidistrikt.

Politiet opplyser at det har kommet få tips i saken. De ønsker fortsatt å komme i kontakt med personer som natt til tirsdag 19. juli kjørte, eller var i området mellom Bjørkelangen og Løken i tidsrommet klokka 3.30 til 5.

I fengslingsmøtet forklarte han imidlertid at det hele var en ulykke og at kvinnen hoppet ut av bilen i svært høy fart. Han erkjenner ikke straffskyld. Mannen har i avhør sagt at han og kvinnen var kjærester. Tidligere rettskjennelser viser at de to har hatt et vanskelig forhold.

– Vi er i dialog med forsvarer om avhør, som vi håper fører fram med tanke på at siktelsen er som den er nå. Vi har også en del etterforskningskritt foran oss for å skaffe et bilde på hvem den avdøde og siktede er. Vi ønsker også å avhøre folk som kan belyse forholdet deres og hva som har skjedd, sier han.

Det var tirsdag 19. juli at en kvinne i 40-årene ble funnet med livstruende skader i Askim. Det ble satt i gang livreddende førstehjelp, men kvinnens liv sto ikke til å redde. En mann i 50-årene ble først siktet for uaktsomt drap og ble varetektsfengslet i to uker.

Flere nyheter: