Menu
Krimteknikere fra politiet jobber på stedet der en 19 år gammel mann ble funnet med stikkskader i Sandefjord natt til søndag. Mannen døde av skadene, og to personer er siktet for drap eller medvirkning til drap. Foto: Geir Eriksen / NTB

Siktede i drapssak i Sandefjord framstilles for varetektsfengsling

De to mennene på 18 og 26 år som er siktet for drap eller medvirkning til drap på en 19-åring i Sandefjord, framstilles for varetektsfengsling mandag.

Av NTB | 14.06.2021 11:22:28

Kriminalitet og rettsvesen: – To menn på henholdsvis 18 og 26 år blir i dag, mandag 14. juni, fremstilt for varetektsfengsling siktet for drap eller medvirkning til drap på en 19 år gammel mann. Alle tre er eritreere med lovlig opphold i Norge, opplyser Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Mennene framstilles for Tønsberg tingrett klokken 13 og 14. Politiet opplyser at de vil anmode Vestfold tingrett om å oppnevne bistandsadvokat for avdødes pårørende.

Han ble fraktet til sykehus og døde noen timer senere som følge av skadene.

– Politiet ønsker ikke å opplyse om hva som er kommet fram i avhørene, og det vil derfor heller ikke være naturlig å kommentere eventuelle motiv, opplyser politiet.

Kripos bisto politiet på åstedet.

– Jeg synes det er veldig uheldig at man går til det skritt å framstille ham for varetektsfengsling før de har hørt hans forklaring ferdig. Vi tar politiets beskjed til etterretning og vi vil fremlegge våre argumenter, sier Hasle til NTB.

Han forteller at søndagens avhør måtte avbrytes på grunn av misforståelser mellom tolken og den siktede.

– Han har forklart seg om hvilken rolle han har i saken, men jeg kan ikke gå nærmere inn på forklaringen og hvordan han stiller seg til siktelsen ennå, sier Hasle.

Heller ikke det innledende avhøret av 18-åringen er ferdig.

– Jeg skal snakke med ham og se hva han selv sier, men det er ikke tvil om at saken er kommet kort etterforskningsmessig. Når det gjelder siktelsen, så har man ikke kommet gjennom et avhør ennå, så det er for tidlig å si hvordan han stiller seg til den. Det blir gjennomført avhør først etter fengslingsmøtene, sier 18-åringens forsvarer, advokat Søren Hellenes, til NTB.

– Men blodtapet som følge av stikkskadene, førte til at mannen dessverre døde på sykehuset, opplyste politiadvokat Pernille Nordendal i Sørøst politidistrikt til NTB.

Politiet skal ha møtt til sammen fem personer på stedet, og de besluttet å pågripe to av dem. Opprinnelig var de siktet for grov kroppsskade, men siktelsene ble skjerpet til drap eller medvirkning til drap etter at 19-åringen døde av skadene.

– Slik det framstår for oss, var ikke avdøde et tilfeldig offer. Men foreløpig har vi ikke så mange detaljer rundt relasjonene. Dette er noe av det vi kommer til å konsentrere den videre etterforskningen rundt, sa Nordendal søndag.

Politiet ønsker tips i saken og ber dem som kan ha informasjon, om å ta kontakt enten på telefon eller via politiets nettsider.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 4.07 natt til søndag. På stedet fant politiet en 19 år gammel mann med det som fremsto som stikkskader.

Avhørene av de to siktede ble avbrutt søndag. Advokat Jon Anders Hasle, som forsvarer den 26 år gamle mannen, er kritisk til at politiet ikke venter med å framstille hans klient for fengsling til etter at det innledende avhøret er gjennomført.

Da politiet ankom adressen i Runarveien rett over klokka 4 natt til søndag, ble ikke 19-åringens skader vurdert som livstruende.

Relasjonene mellom de involverte er ennå ikke kjent. Begge de siktede er bosatt i Sandefjord.

(©NTB)

Flere nyheter: