Menu
Nødetatene ble varslet om brannen klokka 8.45 fredag 11. februar. Boligen var overtent da brannvesenet kom til stedet. En mann og en kvinne døde i brannen. Foto: Marit Hommedal / NTB

Siktede etter dødsbrannen på Askøy er løslatt – mistanken er svekket

Mannen i 40-årene som ble siktet etter boligbrannen på Askøy, løslates. Mistanken mot siktede er svekket, opplyser politiet. To personer døde i brannen.

Av NTB | 25.02.2022 09:45:29

Ut fra etterforskningen mener politiet at mistanken mot siktede er svekket, opplyser Vest politidistrikt.

Det er heller ikke fare for bevisforspillelse lenger, og politiet har derfor ikke grunnlag for å begjære forlenget fengsling. Mannen løslates derfor.

Politiet har avhørt flere vitner, kriminaltekniske undersøkelser og gjennomgang av elektroniske spor.

– Det settes fortsatt inn store ressurser på å løse saken. Politiet fortsetter med blant annet vitneavhør og gjennomgang av digitale enheter, opplyses det.

To personer omkom, en kvinne i 40-årene og en mann i 30-årene, i boligbrannen 11. februar. Politiet mistenkte raskt at brannen var påsatt, og samme dag ble mannen i 40-årene pågrepet.

Mannen har hele tiden fastholdt at han ikke har noe med brannen å gjøre.

Denne uken etterlyste politiet en mann og en ung kvinne som var til stede under brannen. De to har ikke status som mistenkt, men anses som vitner.

Mannen skal ha bedt kvinnen om å ringe brannvesenet da han selv ikke hadde telefon.

– Politiet ber alle som har vært i nærheten av åstedet i Florvåg mellom klokken 8.15 og 9.00, om å ta kontakt. Politiet vil særlig snakke med en mann og en ung kvinne som vi vet var på stedet, skrev politiet på Facebook.

Flere nyheter: