reklame for Utvik Autoservice
Menu
Svært detaljert info om nær sagt alle amerikanske velgere lå ute til salgs på hacker-forum, ifølge en rapport fra sikkerhetsfirmaet Trustwave. Her er Det hvite hus i Washington. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Sikkerhetsrapport: Opplysninger om amerikanske velgere lå til salgs på nettet

Et amerikanske sikkerhetsfirma skal ha avdekket store databaser med detaljert informasjon om amerikanske velgere som har vært til salgs på diverse hacker-forum.

Av NTB | 22.10.2020 19:53:12

Økonomi og næringsliv: Databasene inneholder informasjon med et «sjokkerende detaljnivå om borgere, inkludert deres politiske ståsted», ifølge sikkerhetsfirmaet Trustwave, som omtaler saken i en ny rapport.

Selgerne på nettet hevdet å sitte på informasjon om 186 millioner amerikanere og omtrent alle amerikanske velgere, ifølge Trustwave.

– Databasens informasjon om velgere kan bli brukt til å gjennomføre effektiv sosial manipulering og svindel, samt å spre desinformasjon som potensielt kan påvirke valget, spesielt i vippestatene, heter det i selskapets rapport.

Analytikere mener noe av informasjonen stammer fra offentlige registre, mens annet ser ut til å komme fra datalekkasjer og -innbrudd.

Nyheten kommer dagen etter at amerikanske myndigheter anklaget både Russland og Iran for å ha hentet inn informasjon om amerikanske velgere med mål om å påvirke valget. Begge landene avviser anklagene blankt.

(©NTB)

Flere nyheter: