reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
40.000 har til nå flyktet fra krigshandlingene i Tigray-regionen i Etiopia og over grensa til Sudan. Foto: AP / NTB

Sikkerhetsrådet diskuterte Tigray bak lukkede dører

FNs sikkerhetsråd diskuterte tirsdag Etiopias krigføring i Tigray-regionen, men kom ikke med noen felles uttalelse etter det 20 minutter lange møtet.

Av NTB | 24.11.2020 22:08:12

Politikk: Tirsdagens møte om situasjonen i Tigray skulle opprinnelig holdes på initiativ fra Sør-Afrika, Niger, Tunisia og Saint Vincent og Grenadinene.

Ifølge en afrikansk diplomat trakk imidlertid de fire landene sin begjæring om et møte fordi utsendinger ennå ikke har reist til Etiopia.

Sikkerhetsrådets europeiske medlemsland – Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Belgia og Estland – tok da affære og sørget for at møtet likevel ble holdt. Noen felles uttalelse kom ikke etter det korte møtet.

– En kunngjøring vil kunne komplisere situasjonen, sa en afrikansk diplomat.

Ifølge en europeisk diplomat ga de europeiske medlemslandene i rådet «uttrykk for sine bekymringer, tok avstand fra den etniske voldsbruken og krevde beskyttelse av sivilbefolkningen».

Etiopiske regjeringsstyrker innledet 4. november en offensiv mot Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF), som dominerte etiopisk politikk i flere tiår fram til 2018.

Etiopias statsminister, fredsprisvinner Abiy Ahmed, ga søndag opprørerne en frist på 72 timer på å overgi seg, men TPLF sier at de vil kjempe til siste mann.

Hundrevis anslås å være drept, men det nøyaktige antallet er ukjent. 40.000 sivile har de siste ukene flyktet over grensa til Sudan.

(©NTB)

Flere nyheter: