reklame for Sheiken Bowling
Menu
Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) har sendt et forslag til innstramminger i sikkerhetsloven på høring. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sikkerhetsloven kan bli strammet inn

Å sikre økt kontroll med oppkjøp som kan påvirke nasjonal sikkerhet er blant årsakene til at regjeringen nå foreslår innstramminger i sikkerhetsloven.

Av NTB | 12.10.2021 09:52:31

Politikk: Lovforslaget er nå sendt på høring, opplyser regjeringen.

– Det er nødvendig og ønskelig at bedrifter og kapital fra andre land investerer i norsk kompetanse og arbeidsplasser. Men som følge av at flere stater bruker økonomiske virkemidler til andre formål enn forretninger, foreslår vi innstramminger i sikkerhetsloven, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

Hensynet til en åpen økonomi er veid opp mot behovet for å hindre sikkerhetstruende økonomisk aktivitet.

Sikkerhetslovens bestemmelser om eierskapskontroll skal fange opp sikkerhetstruende erverv i virksomheter som har en verdi for nasjonale sikkerhetsinteresser.

– Med dette forslaget vil myndighetene få kunnskap om flere slike erverv, fordi flere transaksjoner må meldes inn til myndighetene for vurdering, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

(©NTB)

Flere nyheter: