Menu
Bensinpumper gikk torsdag tom for drivstoff i Silver Spring i delstaten Maryland. Årsaken var at et hackerangrep stanset driften i et stort rørledningsnett på den amerikanske østkysten. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB

Sikkerhetsfirma: Hackergruppes servere er nede etter angrep mot rørledningsnett

Servere som tilhører hackergruppa Darkside er tatt ned fredag, en uke etter utpressingsangrepet som førte til at et rørledningsnett i USA måtte stenge.

Av NTB | 14.05.2021 17:55:24

Kriminalitet og rettsvesen: Det opplyser sikkerhetsfirmaet Recorded Future. De viser til meldinger fra en kilde som knyttes til gruppa, som er basert i Russland. Servere som brukes til å ta imot betalinger skal være blant dem som hackerne ikke lenger har tilgang til.

Et forsøk på å nå fram til Darksides nettsider på det mørke nettet via TOR lyktes ikke, melder AFP. Kun en feilmelding om at siden ikke kan nås vises.

Hackere klarte å stanse driften i Colonial Pipelines rørledninger, som strekker seg fra Pasadena i Texas til havnen i New York, forrige fredag. De krevde penger for å åpne tilgangen til systemene igjen. Ifølge Bloomberg skal hackerne ha fått utbetalt 5 millioner dollar.

(©NTB)

Flere nyheter: