Menu
Afghanske sikkerhetsstyrker tar oppstilling utenfor et sikh-tempel i Kabul som ble stormet av en gruppe væpnede menn onsdag morgen. Foto: AP / NTB scanpix

Sikh-tempel i Kabul angrepet

Væpnede menn har stormet et sikh-tempel i Afghanistans hovedstad Kabul i morgentimene onsdag. Minst fire mennesker er drept.

Av NTB | 25.03.2020 07:17:07

Krig og konflikter: En talsmann for sikhene i Kabul sier at flertallet av gislene er kvinner og barn som hadde samlet seg til morgenbønn i tempelet.

Afghanske sikkerhetsstyrker har rykket ut til tempelet, og en talsmann for innenriksdepartementet sier det pågår kamper der og at opptil fire selvmordsbombere deltok i angrepet.

Noen øyenvitner melder om skyting fra bygningen, men sikh-talsmannen sier det verken er hørt skyting eller eksplosjoner.

Angrepet startet litt før klokka åtte lokal tid da en gruppe væpnede menn stormet tempelet. Det var over 150 mennesker inne på tempelområdet da angrepet startet.

– Folk er fanget inne i bygningen, og sikkerhetsstyrkene forsøker å redde dem ut, sier talsmannen for innenriksdepartementet. Ifølge talsmannen for sikhene er minst fire mennesker drept.

Ingen har så langt tatt på seg skylden for angrepet, men angrep på religiøse minoriteter i Afghanistan, som sikhene, utføres ofte av IS. Taliban sier de ikke står bak.

Det bor om lag 1.000 sikher og hinduer i Afghanistan, og de har blitt utsatt for flere angrep. I november 2018 ble 19 mennesker drept, de aller fleste sikher, da IS utførte en selvmordsaksjon i Nangarhar-provinsen øst i landet.

(©NTB)

Flere nyheter: