reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Leder Lars Thoresen i Stopp islamiseringen av Norge (Sian) ble beskyttet av politiet under en demonstrasjon på Mortensrud sørøst i Oslo lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sian-demonstrasjon i Oslo møtt med egg og tomater

Sian-leder Lars Thorsen ble møtt av en skur av tomater, egg, kasseroller og flasker da han skulle tale på markering på Mortensrud torg i Oslo lørdag.

Av NTB | 20.06.2020 13:49:11

Krig og konflikter: Thorsen sto bak en politisperring og ble beskyttet av politifolk med skjold.

Politiet varslet underveis om tilløp til litt uro under demonstrasjonen og viste til at motdemonstranter kastet frukt og grønnsaker mot den lovlige markeringen.

– Markeringen på Mortensrud er nå avsluttet. Politiet måtte gripe inn for å opprettholde ro og orden på stedet. Ingen personer er meldt skadd, ei heller pågrepet, meldte politiet senere.

Stopp islamiseringen av Norge (Sian) hadde fått tillatelse av Bymiljøetaten til å holde demonstrasjonen og ble som ventet møtt av motdemonstranter fra den politiske venstresiden. Gruppene ble holdt atskilt av metallgjerder, og det kom ikke til direkte konfrontasjoner mellom gruppene.

Levende bilder fra stedet viste at motdemonstrantene var i overveldende flertall.

«Ingen rasister i våre gater», sto det på en plakat de holdt opp.

Thoresen gikk i sin tale til frontalangrep på islam, men slet med å overdøve bråket fra motdemonstrantene. Etter en knapp halvtime ble han ført bort av politiet og markeringen avsluttet.

Bydelsutvalget i Søndre Nordstrand var på forhånd bekymret for sikkerheten og smittesituasjonen i forbindelse med Sians markering.

Sian skriver om seg selv at den har som formål er «å motarbeide, stoppe og reversere islamiseringen av Norge.»

EMBED START Image Stopp islamiseringen i Norge (Sian) ble møtt av motdemonstranter på Mortensrud sørøst i Oslo lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix EMBED END Image

(©NTB)

(©NTB)

Flere nyheter: