Menu
Ragnhild Mowinckel ble nummer seks i storslalåmrennet i Østerrike. Foto: Piermarco Tacca / AP / NTB

Shiffrin vant i Semmering – Mowinckel nummer seks

Ragnhild Mowinckel ble beste norske kvinne på 6.-plass i storslalåmrennet i Østerrike tirsdag. Verdenscupleder Mikaela Shiffrin vant.

Av NTB | 27.12.2022 14:04:54

Sport: Mowinckel var på skuddhold til pallen med 8.-plass etter 1. omgang. Hun avanserte to plasser med fin kjøring, men det var et godt stykke fram til de tre beste.

Verdenscupleder Shiffrin vant foran Petra Vlhova (Slovakia) og italienske Marta Bassino. Hun ledet etter første omgang og sikret seieren med femte beste omgangstid i finalen. Det var Shiffrins 78. verdenscupseier.

Hun er nå bare fire bak Lindsey Vonn, som er mestvinnende kvinne med 82 seirer, og åtte bak Ingemar Stenmarks 86 seirer som er flest uavhengig av kjønn.

– I finaleomgangen var kjøringen min litt vill i partier, men jeg lot skiene løpe. Det er en bakke jeg liker.

Det var Shiffrins fjerde seier for sesongen, men den første i storslalåm på over ett år.

Mowinckel endte 1,38 sekunder bak Shiffrin.

Thea Louise Stjernesund endte på 15.-plass. Mina Fürst Holtmann var nummer ni etter første omgang, men feilet i finaleomgangen og ble nummer 26.

Maria Therese Tviberg endte på plassen foran Holtmann. Hun kjørte seg opp en plass i finalen.

Kristin Lysdahl kom seg ikke til finaleomgangen. Hun hadde 42. beste tid i første omgang.

– Man håper alltid at formen er god nok og at intensiteten er rett. Det er alltid nervepirrende, men jeg hadde en god følelse i dag, sa Shiffrin.

Storslalåmrennet i Semmering erstattet det som egentlig skulle vært sesongåpningen i Sölden. Det har vært varmt i Østerrike i julen, og arrangøren hadde preppet løypa med salt for å få faste nok forhold. Tirsdag var det null grader og vårpreg i bakken.

(©NTB)