Menu
Mikaela Shiffrin kjørte igjen ut i slalåm og ødela gullsjansen i kombinasjonen. Foto: Robert F. Bukaty, AP / NTB

Shiffrin kjørte ut igjen da Gisin forsvarte OL-gullet

Mikaela Shiffrin fikk en ny brutal nedtur da hun kjørte ut i slalåmdelen av kombinasjonen etter å ha skaffet seg gullposisjon i utfor. Michelle Gisin vant.

Av NTB | 17.02.2022 10:13:32

Sport: Gisin kjørte seg opp fra 12.-plass med suverent beste slalåmtid og forsvarte OL-tittelen fra Pyeongchang. Hun fikk med seg sin sveitsiske lagvenninne Wendy Holdener på pallen, akkurat som i 2018. Da ble det bronse på Holdener, nå ble det sølv.

Holdener, som var ett hundredels sekund foran Gisin i utfor, endte 1,05 sekund bak henne totalt, og det selv om hun hadde tredje beste slalåmtid.

– For fire år siden gjorde jeg det i utfor, denne gang var det i slalåm. Det er synd at Mikaela ikke fullførte. Jeg ville gjerne ha målt meg mot henne, sa Gisin, som tok det femte sveitsiske alpingullet i Beijing-lekene. Det er ny rekord for en nasjon i ett OL.

Federica Brignone fra Italia knep bronsen og sørget for at tsjekkiske Ester Ledecká ikke greide å gjenta bedriften fra forrige OL med medalje både i snowboard og alpint.

I Pyeongchang vant Ledecká parallellstorslalåm på brett og super-G på ski. Hun forsvarte snowboardtittelen i Beijing, men endte på 5.-plass i super-G og 4.-plass i kombinasjon i alpinbakken.

Likevel var det Shiffrin alle snakket om etter rennet.

Hun hadde seilt opp som den store gullfavoritten, men måtte tåle en ny skuffelse.

– Det skjedde igjen. Omtrent 60 prosent av utkjøringene i hele karrieren min har skjedd i dette OL. Det er ikke til å fatte, sa Shiffrin.

Det er bare en liten overdrivelse. I januar kjørte hun ut i slalåm for første gang på fire år.

– Jeg er veldig skuffet, og veldig frustrert. Jeg føler meg som en vits.

Kilde har med sølv i kombinasjon og bronse i super-G tatt parets eneste medaljer i OL. På forhånd var de spådd et tilnærmet gullrush.

Shiffrin imponerte med klart beste tid under utfortreningen onsdag, men lyktes ikke like godt i rennet. Likevel var femteplass 56 hundredeler bak ledende Christine Scheyer nok til å sende henne til topps på favorittlista.

– Men det nytter ikke om jeg kjører ut i femte port igjen.

Dessverre for henne gikk det troll i ord. Iallfall nesten. Hun kom til 10. port, men så gikk det galt.

Hun benekter at hun bukket under for det voldsomme forventningspresset.

– Presset er alltid der, og jeg er verken ukjent med det eller ukomfortabel med det, sa hun. Hun gir heller ikke opp medaljejakten. Lørdag gjør hun et siste forsøk i blandet lagkonkurranse.

Shiffrin kjørte for øvrig utfordelen på ski hun har lånt av sin italienske verdenscuprival Sofia Goggia.

– Hun skrev til og med en liten melding på dem. Jeg begynte nesten å gråte da jeg så det, sa hun etter utforen,

Noen timer senere var det en annen grunn til å gråte.

Aleksander Aamodt Kildes amerikanske kjæreste er verdens mest suksessrike slalåmkjører, men i Beijing-OL kjørte hun ut tidlig både i slalåm og storslalåm, øvelser hun har OL-gull i fra før. Etter å ha kjørt inn til femte beste tid i utfor, klart best av teknikkspesialistene, kjørte hun ut tidlig i slalåmløypa.

– Slalåm er som en helt annen idrett enn utfor. Det er bra å vite at jeg har bra med trening og masse fart som slalåmkjører, sa Shiffrin etter utfordelen.

(©NTB)

Flere nyheter: