reklame for Sheiken Bowling
Menu
Petra Vlhová gratulerer Mikaela Shiffrin med seier i tirsdagens slalåmrenn i Schladming. Foto: Marco Trovati, AP / NTB

Shiffrin brøt Vlhovás seiersrekke og slo Stenmarks rekord

Med klart beste tid i finaleomgangen kjørte Mikaela Shiffrin seg opp fra femteplass og vant kveldsslalåmen i Schladming foran ellers suverene Petra Vlhová.

Av NTB | 11.01.2022 22:18:34

Sport: Vlhová ledet etter første omgang på jakt etter sin sjette slalåmseier på sju renn denne sesongen. Som siste startende i finaleomgangen greide hun ikke å straffe amerikanerens tid og endte 15 hundredeler bak.

Med 2.-plassen sikret slovaken tittelen i slalåmcupen, men Shiffrin kunne juble for sin 47. verdenscupseier i slalåm. Ingen har vunnet så mange ganger i én disiplin. Ingemar Stenmark vant i sin tid 46 storslalåmrenn.

Med seieren forsvarte Shiffrin, som er kjæreste med Aleksander Aamodt Kilde, også ledelsen i verdenscupen sammenlagt, etter at Vlhová har tatt kraftig innpå den siste tiden og truet med å overta tetplassen.

Totalt er hun oppe i 73 verdenscupseirer. Hun er på skuddhold av både Lindsey Vonns rekord blant kvinnene på 82 og Stenmarks 86.

I slalåmcupen kan ikke Vlhovás ledelse innhentes i de to rennene som gjenstår etter OL. Vinterens suverene slalåmkjører reiser til vinterlekene med fem seirer og to 2.-plasser som sesongfasit. Slalåmrennet i OL avvikles 9. februar.

Seks utøvere kjørte ut i finaleomgangen, deriblant tre av de seks første på resultatlista etter første omgang.

Thea Stjernesund mislyktes i første omgang og ble tilskuer til finaleomgangen. Hun endte på 36.-plass.

– Det er et privilegium å konkurrere i denne ikoniske bakken. Det er veldig spesielt å sitte her etter min 47. seier, sa en beveget Shiffrin, som lot gledestårene renne

Mina Fürst Holtmann og Maria Tviberg kjørte inn til henholdsvis 7.- og 10.-plass i Schladming og sørget for to norske i topp ti.

(©NTB)