reklame for Sheiken Bowling
Menu
Innehaver Sten Solberg ble både anholdt og lagt i bakken da politiet gjentatte ganger kom for å stenge ned bowlinghallen hans. FOTO: Privat / Tipser

Sheiken frikjent i korona-saken

Sten Solberg var i sin fulle rett til å holde åpent da politiet gjentatte ganger dukket opp for å stenge bowlinghallen Sheiken rundt juletider. Det ble avgjort i retten i dag.

Av Egil M Solberg | 10.03.2022 19:23:23

Bowlingsaken: Eieren ble ilagt et forelegg på 75.000, noe han nektet å betale.

Andre juledag ble det klart at eier Sten Solberg hadde fått et forelegg på 75.000 kroner for å ha holdt Haugesund bowling og biljard åpen.

I dag var saken oppe for Haugaland og Sunnhordland tingrett.

Politiet hevdet at at bowlinghallen skulle holde stengt i forbindelse med koronarestriksjonene, men det var ikke bowlinghall-eieren enig i. Et større treningssenter i det samme bygget holdt også åpent som vanlig.

Han mener bowlinghallen er en idrettshall, og ikke en spillehall. Spillehaller skulle ifølge vedtektene holde stengt.

Under rettsforhandlingene torsdag kom politiet selv frem til at de ikke hadde tilstrekkelig bevis for å si at det er en spillehall, melder Haugesunds avis.

Dermed blir Solberg frikjent og slipper å betale kjempeboten på 75.000 kroner.

Kan bli dømt for ikke å følge pålegg

Innehaveren var også tiltalt for ikke å følge politiets pålegg. Politiet vil ha 12.000 kroner i bot for denne oppførselen.

En rekke videoer ble ifølge avisa vist i retten for å bevise at han gjentatte ganger forstyrret politiets arbeid, til tross for at han fikk beskjed om å holde seg unna.

Solberg har ikke vedtatt dette forelegget, og erkjenner ikke straffskyld.

Dom i saken kommer torsdag 17. mars.

Flere nyheter: