Menu
En kvinne som må holde seg inne, ser på mobilen sin i Chaoyang-distriktet i Shanghai. Foto: Andy Wong / AP / NTB

Shanghai-beboere overrumplet av nye nedstenginger

I flere områder av Shanghai har innbyggerne igjen fått ordre om å bli hjemme for å hindre koronasmitte til tross for at smitten fortsetter å falle.

Av NTB | 10.05.2022 10:45:56

Medisin og helse: Det er uklart hva som er bakgrunnen for de nye restriksjonene. Myndighetene kaller nedstengingene for en «stille periode» og har sendt ut meldinger til beboere i flere bydeler om at de igjen må holde seg hjemme.

Perioden varer til onsdag, men kan bli forlenget avhengig av massetestingen, ifølge meldingen, der det også står at de ikke kommer til å få levert mat og andre varer på døra.

– Takk for forståelsen og samarbeidet. Sammen kan vi få opphevet nedstengingen tidligere, lyser varslet som er gått ut til innbyggerne i Huangpu-distriktet.

Shanghai registrerte mellom søndag og mandag 3.947 koronatilfeller og elleve koronarelaterte dødsfall. Nesten alle de smittede oppgis å være symptomfrie.

Tusenvis av mennesker har siden mars også blitt tvunget inn i karantenesentre etter å ha testet positivt eller vært i kontakt med en smittet.

To innbyggere som AP har fått kontakt med i sosiale medier, sier at de ikke fikk noe forhåndsvarsel om de nye restriksjonene, som de er blitt fortalt at kan vare i opptil en uke.

– Vi var uforberedt, sier Zhang Chen, som jobber i et teknologiselskap.

Han tror han kommer til å trenge psykologisk hjelp når nedstengingen er over.

– Hver gang sier de at nedstengingen blir opphevet etter noen dager, men det virker som om det ikke har noen ende, sier kvinnen, som i frykt for represalier kun vil bli omtalt med etternavnet Lu.

I Beijing har myndighetene stengt ned den største sentrumsbydelen. Butikkene er stengt, parker likeså, og folk må holde seg hjemme, samtidig som de testes for koronaviruset hver dag. Men innbyggerne sier fortsatt at situasjonen ikke er blitt så ille som i Shanghai.

Myndighetene har de siste ukene gradvis opphevet restriksjonene for byens 25 millioner innbyggere, men nå ser det ut til at de går tilbake til samme tiltak som i begynnelsen av smitteutbruddet.

En kvinne i Pudong-distriktet sier at livskvaliteten er redusert og at levekostnadene har økt under nedstengingen.

(©NTB)

Flere nyheter: