reklame
Menu
Stadion San Mames i Bilbao blir ikke vertsby under sommerens fotball-EM. Foto: Alvaro Barrientos / AP / NTB

Sevilla og St. Petersburg blir nye EM-vertsbyer

Sevilla og St. Petersburg overtar kampene i sommerens fotball-EM som skulle vært spilt i henholdsvis Bilbao og Dublin. Wembley får en ekstra åttedelsfinale.

Av NTB | 23.04.2021 13:34:22

Sport: Det bekrefter Det europeiske fotballforbundet (Uefa) i en pressemelding.

Uefa krever at EM-vertsbyene skal kunne ta i bruk minst 25 prosent av tilskuerkapasiteten på arenaene tross koronapandemien. Det har verken Bilbao eller Dublin klart å garantere for. De lokale smittevern-restriksjonene hindrer dem i det.

Spania skulle spille alle sine tre gruppekamper i Bilbao, den første mot Sverige. De to lagene er også i gruppe med Polen og Slovakia. De andre kampene i gruppa skulle ha blitt spilt i Dublin, men er nå flyttet til St. Petersburg av samme årsak.

Den russiske storbyen akter å benytte 75 prosent av tilskuerkapasiteten.

Sverige skulle ha sin EM-base i Dublin, der laget var oppsatt i to av sine tre kamper, men den planen må nå endres. Polen skulle også hatt base i Dublin, men velger i stedet å oppholde seg i hjemlandet mellom kampene.

Ved siden av å arrangere tre kamper i gruppespillet, skulle Dublin hatt én åttedelsfinale. De tre førstnevnte kampene går nå i St. Petersburg, mens Wembley overtar åttedelsfinalen. Den sistnevnte kampen inneholder gruppevinneren fra gruppe D, der England deltar.

Fredag ble det også bekreftet at München er godkjent og beholder sin status som vertsby. Uefa har fått en garanti fra lokale myndigheter om at alle de fire kampene vil ha minimum 14.500 tilskuere.

Tysklands kamper mot Frankrike, Portugal og Ungarn i gruppespillet skal spilles i München. Den samme skal en kvartfinale 2. juli.

EM innledes fredag 11. juni og varer en måned.

(©NTB)

Flere nyheter: