fbpx
Menu
FOTO: Stord24 / Jonas Sætre

Severeide blir ny styreleder i Stord24

Tidligere daglig leder i Næringsforeningen på Haugalandet og ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis, Egil Severeide, skal lede styrearbeidet i Stord24 fremover.

Av Egil M Solberg | 11.11.2019 19:16:35

Næringsliv: – Da eg fikk denne forespørselen responderte eg umiddelbart. Jeg har fulgt mediebildet regionalt over lang tid, og har sett på Stord24 som en frisk og troverdig nykommer, seier Severeide.

Egil Severeide har en lang fartstid i mediebransjen, både i NRK og i Haugesunds Avis. I sistnevnte har han vært både journalist, nyhetsredaktør og ansvarlig redaktør. Severeide hadde ansvaret for å etablere nettavisen til Haugesund Avis tidlig på 2000-talet.

Karmøy-buen sier han har tro på utviklingen av Stord24, og de som driver avisa.

– Jeg har blitt kjent med Jonas Sætre som en drivende og erfaren journalist med den rette holdningen, og Jostein Sydnes med hans gründererfaring og innsikt i forretningsdrift. Da føler jeg at dette er noe jeg har lyst å bidra til.

Den spreke 67-åringen var inntil i fjor daglig leder i Næringsforeningen på Haugalandet, der han nå jobber halv stilling. En god erfaring å ha med seg i styrelederarbeidet i Stord24.

– Jeg har vært interessert i regionalt utviklingsarbeid, og har vært opptatt av å skape gode relasjoner mellom Sunnhordland og Haugalandet. Dette er en region som kommer til å få en stadig viktigere posisjon mellom storbyene på Sørvest-landet. Her kan også Stord24 spille en rolle.

Redaktør og daglig leder i Stord24, Jonas Sætre, er svært fornøyd med å ha fått inn Severeide som styreleder.

– Egil har en svært spennende bakgrunn, både som pressemann og fra næringslivet i regionen. Det er en bakgrunn som passer perfekt i den strategiske utviklinga av Stord24.

Stord24 er i vekst, og har fått to nye ansatte bare i løpet av de siste ukene. Etter hvert som bedriften vokser seg større, melder det seg også et større behov for et aktivt styre.

– Det er svært gledelig at Stord24 nå er i en posisjon der vi kan gire opp. Det viser at avgjørelsen om å innføre brukerbetaling tidligere i år var helt riktig. Leserne våre kommer til å merke framover at vi nå får flere ressurser, både i journalistikken vår og i markedsarbeidet. Da er det viktig å ha på plass en styreleder som kan være med å ta de rette strategiske avgjørelsene. Vi gleder oss til å samarbeide med Egil, avslutter Sætre.

Flere nyheter: