Menu
Landslagssjef Johan Flodin må konstatere at de to første av sesongens tre verdenscupstevner i roing er avlyst på grunn av koronaviruset. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sesongens to første verdenscupstevner i roing avlyst

Det internasjonale roforbundet (Fisa) har i samråd med arrangørene avlyst årets to første verdenscupstevner, som begge skulle avvikles i Italia.

Av NTB | 10.03.2020 22:46:33

Sport: Bakgrunnen er det pågående virusutbruddet.

Avgjørelsen påvirker de norske landslagsroerne som hadde planlagt sin sesongstart 11.-12. april i Sabaudia og 1.-3. mai i Varese. De må rette blikket mot det som skulle vært det tredje, men som blir sesongens eneste, verdenscupstevne i Luzern.

Det stevnet blir også siste kvalifiseringsregatta for OL.

– Vi ser alvorlig på det som skjer og tenker på alle som er berørt på en måte som er mer alvorlig enn sportsbegivenheter. Planen framover blir å fortsette treningen så normalt som mulig, men å ta de forholdsreglene som blir anbefalt av helsemyndighetene, sier landslagssjef Johan Flodin i en pressemelding fra Norges Roforbund.

– Vi har fortsatt som hovedmål å gjøre det bra i OL og Paralympics i juli og august. Situasjonen som den er kan vi ikke gjøre så mye med, men hvordan vi håndterer den er vårt ansvar.

(©NTB)

Flere nyheter: