reklame for smiaa
Menu
Johannes Thingnes Bø får ingen sesongåpning neste helg. Foto: Berit Roald / NTB

Sesongåpningen i skiskyting er avlyst

Trysil ville overta arrangøransvaret for sesongåpningen i skiskyting, men Norges Skiskytterforbund har besluttet å avlyse arrangementet.

Av NTB | 05.11.2020 14:53:25

Sport: Tidligere denne uken ble det kjent at de planlagte åpningsrennene måtte flyttes fra Sjusjøen som følge av økende smittetall i Ringsaker kommune. Siden har det vært jobbet for å finne en reservearena.

Trysil skal ha sagt seg villig til å ta ansvar for gjennomføringen av konkurransene, og Folkehelseinstituttet skal ha godkjent endringen.

Likevel blir ikke rennene noe av, melder NRK.

– Vi tar ikke risikoen med å dra utøvere til Trysil, både i forhold til å utsette Trysil-samfunnet for risiko og mulig nedstenging og likedan risikoen for å utsette utøverne før den kommende sesongen, sier president i Norges Skiskytterforbund, Arne Horten, til statskanalen.

Forbundets beslutning er fattet som følge av innstrammingene regjeringen varslet torsdag.

– Sesongstarten er svært viktig for skiskytter-Norge. Derfor er det med tungt hjerte at vi nå velger å avlyse årets arrangement. Det har vært lagt ned en enorm innsats fra alle ledd for å få på plass en alternativ løsning, men i lys av de siste retningslinjene fra nasjonalt hold, mener vi ikke det er forsvarlig å arrangere dette arrangementet nå, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik, i en pressemelding.

Nøkkelpersonell fra arrangørstaben på Sjusjøen sa seg også villige til å bidra.

– Alle involverte har vært svært løsningsorienterte og imøtekommende. Nå er likevel fokuset å bidra i dugnaden for å forhindre ytterliggere smittespredning både lokalt og nasjonalt. Folks helse vil alltid komme i første rekke for oss, sier Djupvik.

Sesongstarten skulle opprinnelig gått 13. til 15. november.

Det er Norges Skiskytterforbund som har satt ned foten for å beskytte både utøverne og folket i Trysil.

Forbundet opplyser at en rekke alternativer til Sjusjøen ble diskutert. Trysil framsto som det mest aktuelle med tanke på smittesituasjon, kapasitet på arena, arrangørstab og logistikk.

(©NTB)

Flere nyheter: