Menu
Bergen kommune fordeler nå koronastøtte til ulike næringer i byen som har fått kjenne konsekvensene av koronarestriksjonene. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Serveringsbransjen i Bergen får 47 millioner kroner

Koronautsatte bedrifter i Bergen får nå støtte i andre runde av statlig kompensasjonsordning. Byens restaurant- og utelivsbransje får 46,5 millioner kroner.

Av NTB | 22.04.2021 16:34:13

Økonomi og næringsliv: Totalt fordeler kommunen ut 78,6 millioner kroner denne runden, opplyser de i en pressemelding.

­– Bergen har om lag 20.000 virksomheter. I denne ordningen har det vært helt nødvendig å prioritere strengt mellom målgruppene, selv om jeg vet at en større andel av næringslivet har merket konsekvensene av pandemien, sier byråd Erlend Horn (V) for finans, næring og eiendom i Bergen.

Kulturnæringen i byen får 16 millioner kroner, mens Visit Bergen får 7,5 millioner kroner. Byens treningssentre mottar 4 millioner kroner.

– Vi har jobbet intenst med å få på plass en tilskuddsordning som både er håndterbar å administrere for kommunen, følger kravene som er satt til bruken av midlene og ikke minst sikrer at pengene kommer raskt på konto til den delen av næringslivet i byen vår som er hardest prøvet, sier Horn.

(©NTB)

Flere nyheter: