Menu
Stavanger Oilers slo Vålerenga lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Seriemester Oilers slo Vålerenga – Frisk Asker knuste Ringerike

Seriemester Stavanger Oilers vant 4-3 mot Vålerenga, mens Frisk Asker slo Ringerike 4-1 og er med i kampen om pallplass i eliteserien i ishockey.

Av NTB | 05.03.2022 21:06:51

Sport: Oilers sikret seriegullet mot Vålerenga sist lagene møttes tidligere i uken, og lot ikke Oslo-laget juble lørdag heller. André Strandborg var sentral for Oilers, mens tre målpoeng fra David Booth ikke holdt for VIF.

Oilers ledet 4-2 inn i den siste perioden, men med fem minutter igjen skapte Martin Røymark spenning. Oilers kriget likevel til seg seieren.

Med seieren passerte Oilers 100 poeng for sesongen. Etter kampen fikk de utdelt medaljer og trofé for vel gjennomført grunnserie.

Vålerenga sakker ut i kampen om de gjeveste plasseringene, og ligger på 5.-plass med fem poeng opp til Frisk Asker foran de siste kampene. Færre spilte kamper gjør likevel at oslolaget rangeres foran på poengsnitt.

– 2. perioden ødelegger hele kampen. Vi hadde lyst til å komme hit og ødelegge festen til Oilers. Vi blir for romantiske og duller for mye med pucken, sa VIF-spiller Villiam Strøm til TV 2 etter kampen.

Stjernen slo imidlertid Manglerud Star 3-0 og har fortsatt et grep om den. Laget jakter nå også 2.-plassen til erkerival Sparta, som tapte på straffer for Lillehammer.

Der var Lillehammer sterkest og sikret to poeng. For Spartas del betyr det ene poenget at de har fire poeng ned til Stjernen, som har færre spilte kamper og dermed fortsatt godt håp om å ta 2.-plassen.

Viktor Granholm, David Morley, Esbjørn Vold og Mikael Dokken scoret målene for Frisk Asker. Granholm var involvert i tre mål og bidro med målgivende pasning både på Dokkens og Volds scoringer. Seieren ga tre nye poeng i kampen om tredjeplassen i ligaen.

Martin Gran og Emil Nyhus scoret målene som lenge så ut til å holde til tre poeng for LIK, men tre sekunder før slutt utlignet Martin Grönberg til 2-2. Kampen måtte avgjøres i forlengning og etter hvert straffer.

(©NTB)