Menu
En tydelig svekket Joseph James DeAngelo (74) måtte ha hjelp av sine advokater da han ankom et rettsmøte i Sacramento i California mandag. Her tilsto han alle de 13 drapene han er siktet for og som han begikk på 1970- og 80-tallet.

Seriedrapsmann tilstår flere drap i USA

Joseph J. DeAngelo (74), også kjent som «The Golden State Killer», har tilstått å ha begått flere voldtekter og drap i California på 1970- og 80-tallet.

Av NTB | 29.06.2020 20:47:55

Kriminalitet og rettsvesen: Den tidligere politimannen er siktet for til sammen 13 drap, og i et rettsmøte i Sacramento i California mandag tilsto han å ha begått drapene.

DeAngelo ble pågrepet i april 2018 og har sittet i varetekt siden. Under mandagens rettsmøte svarte han kun «ja», «nei» og «skyldig» på dommerens spørsmål.

Ifølge aktor Amy Holliday har De Angelo gått med på å tilstå til sammen 13 tilfeller av overlagt drap i bytte mot at han unngår dødsstraff og i stedet dømmes til livsvarig fengsel uten mulighet for prøveløslatelse.

Det er foreløpig ikke kjent når rettssaken mot ham starter.

Han er i tillegg mistenkt i 45 voldtektssaker, men han kan ikke siktes i disse sakene ettersom de er foreldet.

Seriedrapene rystet og skremte California i årevis. Gjerningsmannen pleide å snike seg inn i hjemmene til folk som lå og sov. Deretter voldtok han kvinner mens mennene lå bundet fast. Ofrene hans var alt fra 13 til 41 år gamle.

DNA-et til en slektning av DeAngelo ble funnet i en av databasene, og dermed gikk politiet gjennom personens familietre og fulgte spor som ledet dem rett til DeAngelo.

DeAngelo arbeidet i to forskjellige politidistrikt mellom 1973 og 1979, men fikk til slutt sparken for butikktyveri. Ifølge politiet er det svært sannsynlig at DeAngelo begikk flere av drapene mens han var ansatt i politiet.

Drapene var uoppklarte i flere tiår. Men i 2018 ble DNA-spor fra et av åstedene koblet med databaser som samler menneskers DNA for kartlegging til bruk i slektsforskning.

(©NTB)

Flere nyheter: