Menu
Parmas sportssjef Daniele Faggiano (t.h) snakker i telefonen i kampen mellom Parma og Spal der spillerne ikke kom ut fra garderoben. Foto: Piero Cruciatti / AP / NTB scanpix

Serie A-sesongen kan bli stoppet, kaos i tidligkampen

Sportsminister Vincenzo Spadafora har bedt om at Serie A skal stoppes umiddelbart. I tidligkampen søndag mellom Parma og SPAL ble spillerne igjen i garderoben.

Av NTB | 08.03.2020 13:46:24

Sport: Ifølge den italienske journalisten Fabrizio Romano skal sportsministeren ha bedt Italias fotballforbund om å stoppe alle kampene i Serie A på grunn av koronaviruset.

Like etter skal Serie A ha bestemt seg for å likevel avholde kampene som planlagt lørdag, melder Romano.

Kampen mellom Parma og SPAL skulle etter planen ha begynt 12.30 norsk tid, men spillerne kom ikke ut på banen til kampstart. Parma melder på Twitter at kampen skal begynne klokken 13.45.

Tidligere på dagen uttalte proffspillernes forening i Italia at de ønsket å sette fotballen på vent grunnet koronaviruset. Spillerforeningens leder Damiano Tommasi tok til orde for dette via Twitter.

– Det finnes risiko for spillerne, og vi må ta alle forholdsregler for dem både på og utenfor banen. La oss stoppe ligaen. Stopp fotballen, skrev han.

Italia er svært hardt rammet av virusutbruddet. 15 millioner mennesker i Milano, Venezia og andre områder i Nord-Italia er søndag satt i karantene i en måned for å stanse spredningen av koronaviruset.

Statsminister Giuseppe Conte kunngjorde natt til søndag dekretet om det drastiske tiltaket. Han varslet at avsperringen skulle tre i kraft i løpet av få timer og vare til 3. april.

(©NTB)

Flere nyheter: