reklame for smiaa
Menu
Cristiano Ronaldo og Juventus toppet tabellen da Serie A ble avbrutt 9. mars. Det er fortsatt helt i det blå når man kan spille neste kamp. Foto: Marco Alpozzi, LaPresse via AP / NTB scanpix

Serie A-klubbene avventer myndighetenes instrukser

De italienske toppserieklubbene i fotball kom på en videokonferanse fredag ikke noe nærmere et svar på når sesongen kan gjenopptas.

Av NTB | 03.04.2020 21:17:35

Sport: Serie A har vært på pause siden 9. mars, etter at italienske myndigheter beordret stopp i all idrettsaktivitet på grunn av spredningen av koronaviruset. Denne uken forlenget myndighetene forbudet mot idrettsaktivitet, inkludert organisert trening, til minst 13. april.

Alle 20 klubber var representert på videokonferansen fredag. Det var også representanter for spillerforeningen (AIC).

– Vi kommer til å avvente myndighetenes instrukser. Som før er vi åpne for å gjenoppta kampaktiviteten når de helsemessige forholdene tillater det. Vårt første og viktigste hensyn er til spillernes og andre involvertes helse, heter det i en uttalelse på ligaens nettsted.

– Vi fortsetter å vurdere ulike løsninger for Serie A i lys av utfordringene covid-19-pandemien gir på medisinsk, økonomisk, regulatorisk og sportslig nivå og med tanke på risikovurdering for klubber og ligaen, men de ulike scenarioer er fortsatt svært usikre, står det i uttalelsen.

Det gjenstår 12 serierunder i Serie A, i tillegg til fire utsatte kamper fra en tidligere runde. I tillegg ble cupturneringen avbrutt etter 1. kamp i semifinalene.

Det har vært forhandlet med AIC om lønnskutt for spillerne, men det er ikke oppnådd enighet.

Italia er svært hardt rammet av viruspandemien. 16 Serie A-spillere har testet positivt på koronaviruset, blant dem norske Morten Thorsby.

Tidligere fredag besluttet Premier League-klubbene å utsette videre spill i den engelske sesongen på ubestemt tid. Fra før var kampene satt på vent ut april måned.

Klubbene diskuterte situasjonen i lys av den felles uttalelsen fra Uefa, klubbforeningen ECA og ligaenes interesseorganisasjon European Leagues, der det sterkt oppfordres til å spille ferdig de nasjonale klubbturneringene.

Italias fotballpresident Gabriele Gravina sa tidligere i uken at han ser for seg oppstart av serien i slutten av mai eller begynnelsen av juli, med sesongavslutning i juli.

(©NTB)

Flere nyheter: