reklame for Sheiken Bowling
Menu
Morten Thorsby og de andre Serie A-spillerne kan være tilbake på fotballbanen om to måneder. Foto: Tano Pecoraro / Lapresse via AP / NTB scanpix

Serie A kan være i gang igjen i mai

Italienske fotballtopper er optimistiske med tanke på å få spilt ferdig sesongen, dersom fotball-EM utsettes.

Av NTB | 16.03.2020 10:16:51

Sport: Italia er det europeiske landet som er hardest rammet av koronaviruset, og for øyeblikket sitter fotballspillere i karantene mens ligaene er satt på pause.

Den pausen trenger imidlertid ikke å bli så langvarig som mange hadde fryktet. Den tidligere Roma-stjernen Damiano Tommasi, som nå er sjef for spillerorganisasjonen i Italia, mener at toppligaen Serie A kan være i gang igjen allerede i mai.

Det skriver svenske Expressen og henviser til et intervju med Tommasi i TV-programmet «Che tempo che fa».

– Det er helt klart mulig å begynne å spille fotball igjen i april. Om alt går bra, kan vi starte opp igjen ligaspillet i mai eller juni, sier han.

Planen for Serie A er å kunne spille ligaen ferdig i mai og juni, og det er mulig at det skjer gjennom tre ulike sluttspill: Ett for å avgjøre hvem som vinner ligatittelen, ett for å avgjøre hvem som får plasser i europacupene, samt ett nedrykkssluttspill.

– Men nå er det viktigste å minimere smittespredningen. Det er ikke bare spillere som sitter i karantene, men hele klubber. Juventus har 100 personer som sitter i karantene akkurat nå, sier Tommasi.

Blant Serie A-spillerne som har fått påvist koronavirus, er den norske Sampdoria-proffen Morten Thorsby.

Tommasi synes det er en god idé å utsette EM, og han mener også at formatet burde endres. Planen for mesterskapet er at det skal spilles i tolv ulike land, og at flere av lagene må flytte spillested underveis.

– Å spille mesterskapet i tolv ulike land virker ikke sannsynlig med tanke på situasjonen vi er i, sier lederen i spillerforeningen.

Søndag gjorde Italias fotballforbund det klart at det vil be Det europeiske fotballforbundet (Uefa) om å utsette sommerens EM-sluttspill slik at de nasjonale seriene kan spilles ferdig.

Tirsdag skal Uefa holde et møte der det trolig bestemmes om EM flyttes, avlyses eller spilles som planlagt. Etter planen skal EM-sluttspilles innledes med åpningskamp i Roma 12. juni, og om mesterskapet skal kunne gjennomføres, må de nasjonale turneringene avsluttes rundt 20. mai.

(©NTB)

Flere nyheter: