Menu
Leo Skiri Østgård prøver skuddfoten under under treningen med landslaget i fotball på Ullevaal stadion tirsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Serie A ga mersmak for Østigård: – En liga som passer meg veldig bra

Leo Skiri Østigård er på noen få måneder blitt en norsk forsvarsyndling. Ferden kan ta ham til Napoli i løpet av sommeren.

Av NTB | 07.06.2022 12:00:56

Sport: Etter tre A-landskamper (alle i år) står han med tre seirer, 270 minutter på banen og bare ett baklengsmål (mot Sverige).

Østigård var en ettertraktet mann under intervjuseansen på Ullevaal stadion tirsdag før oppgjøret mot Slovenia torsdag.

Han er linket til en kontrakt med Napoli, blant annet via overgangsjournalisten Fabrizio Romano. Han skrev om saken natt til tirsdag. Brighton eier Østigård og skal være i forhandlinger med Napoli.

– Jeg har ikke tenkt altfor mye på det. Nå er det fokus på disse kampene (med Norge), og så får Jim (Solbakken, agent) ta seg av det. Når noe er konkret og klart, kan han kontakte meg. Akkurat nå er ingenting helt klart, og jeg vet ikke så mye, sier Østigård til NTB om koblingen til storklubben fra Sør-Italia.

– Det har selvfølgelig vært veldig lærerikt. Det er en god liga, og jeg har møtt mange gode spillere og gode lag. Jeg har alltid likt å forsvare min egen boks og først og fremst være forsvarsspiller.

– Så får du utviklet deg på mange andre måter også. Det er en liga som passer meg veldig bra, sier han om Italia-opplevelsen.

Hans egne uttalelser peker mot han vil bli værende i landet som har lange tradisjoner for godt forsvarsspill.

– Som sagt passer Italia meg veldig bra. Det er en liga jeg kan tenke meg å spille i. Etter disse kampene får jeg ta et standpunkt på hvor jeg ender, sier Østigård til NTB.

– Som forsvarsspiller skal du først og fremst forsvare din egen «boks». Det er motiverende for meg å kunne rydde litt unna. Det har jeg alltid likt. De gangene jeg klarerer en ball eller stopper et mål, så er det det samme for meg som å score et mål, sier Østigård.

Napoli har ikke vunnet Serie A siden Diego Maradona loset klubben til tittelen i 1990. I vår endte laget på tredjeplass og spiller mesterligafotball til høsten.

Blir Napoli Østigårds neste arbeidsgiver, havner han i byen der et av forbildene, italieneren Fabio Cannavaro, startet sin karriere.

Norge topper gruppen i Uefas nasjonsliga. Står det seg slik etter at siste kamp er spilt, vil det gi det norske laget plass på seedingsnivå to i EM-kvalifiseringen.

Østigård spilte fire måneder på lån i Genoa. Der ble det nedrykk fra Serie A.

Østigårds fightervilje har vært der lenge. Han elsket å forsvare seg i fotball allerede fra han var en liten gutt.

(©NTB)