reklame
Menu
Belgiske David Goffin skal spille første kamp i en ny liga som skal gi tennisfans kamper å se på mens det er pause i turneringstennis på grunn av viruspandemien. Foto: Andy Wong, AP / NTB scanpix

Serena Williams’ trener starter tennisliga i viruspausen

Patrick Mouratoglou, best kjent som Serena Williams' trener, starter en uavhengig tennisliga med TV-overførte proffkamper på sitt akademi i Nice.

Av NTB | 18.04.2020 21:47:23

Sport: Det har vært stopp i turneringsspill både på ATP- og WTA-touren i over en måned på grunn av viruspandemien, og alle turneringer fram til midten av juli er enten avlyst eller utsatt.

Mouratoglou offentliggjorde lørdag planen om å avholde 50 proffkamper spilt uten tilskuere, der spillerne vil overholde alle regler for sosial distanse og andre smitteverntiltak. Kampene i Ultimate Tennis Showdown (UTS) skal strømmes direkte på nett så de kan følges av tennisinteresserte over hele verden.

David Goffin, som er nummer 10 på ATP-rankingen, møter 103.-rangerte Alexei Popyrin i den første kampen 16. mai. Øvrige spillere er foreløpig ikke offentliggjort, men ifølge Mouratoglou skal det spilles 10 kamper hver helg i fem uker.

Popyrin er sønn av Alex Popyrin, som står bak ligaen sammen med Mouratoglou.

– UTS er bare ment å være et alternativ til turneringene som allerede eksisterer. Det skal gi spillere anledning til å vise sitt talent og personlighet, sier Mouratoglou.

(©NTB)

Flere nyheter: