reklame for Utvik Autoservice
Menu
Nikola Maksimovic (til h.) får ikke lov av Napoli til å reise til Norge, og derfor må Serbia trolig greie seg uten ham i semifinalen i nasjonsligaomspillet om EM-plass. Foto: Massimo Paolone, LaPresse via AP /NTB

Serbia til Oslo uten Napoli-stopper Maksimovic

Serbias landslag i fotball kom tirsdag til Oslo uten Napoli-stopperen Nikola Maksimovic, som ikke har fått klubbens tillatelse til å reise.

Av NTB | 06.10.2020 22:38:03

Sport: – Vi kommer til å fortsette å presse på for å få ham frigitt, sa landslagssjef Ljubisa Tumbakovic før avreise fra Serbia, men så langt står Napoli på sitt. Klubben har koronasmitte i stallen og kunne ikke møte til søndagens seriekamp mot Juventus.

Alt tyder på at Serbia må greie seg uten midtstopperen på Ullevaal torsdag.

Dessuten knytter det seg usikkerhet til Eintracht Frankfurt-spissen Filip Kostic, som sliter med skade i oppkjøringen til kampen.

Werder Bremen-forsvarer Milos Veljkovic var heller ikke med troppen tirsdag, men han skal på instruks fra klubblaget slutte seg til lagkameratene i Oslo.

Katai og Zdeljar er de eneste hjemlige spillerne i en tropp som inneholder 23 spillere fra klubber i Europas fem største ligaer.

Det hersker usikkerhet i Serbia om hvordan landslaget vil framstå på Ullevaal. Tumbakovic byttet ut forsvarsfireren og spilte med tre stoppere i nasjonsligakampene i september. De endte med 1-3-tap i Russland og 0-0 hjemme mot Tyrkia.

Lagkaptein Aleksandar Kolarov skulle normalt vært utestengt mot Norge etter at han ble utvist i forrige kamp mot Tyrkia, men disiplinærstraffer fra nasjonsligaen skal sones i nasjonsligaen, og Inter-spilleren kan være med på Ullevaal.

Mohamed Elyounoussi ble utvist i siste nasjonsligakamp på Kypros i 2018 og sonet først da han sto over mot Østerrike i september, 22 måneder senere.

Tumbakovic tok opprinnelig ut 30 spillere til kampen mot Norge og de to nasjonsligakampene som følger, men han supplerte i helgen uttaket med tre spillere: Aleksandar Katai (Røde Stjerne), Sasa Zdeljar (Partizan Beograd) og Nikola Maras (Chaves).

Fulham-spissen Aleksandar Mitrovic og Ajax-spiller Dusan Tadic blir store trusler mot det norske forsvaret på Ullevaal.

(©NTB)

Flere nyheter: