reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Serbia har fått påvist en koronasmittet spiller i håndball-EM. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Serbia med positiv koronaprøve i EM: Kamp utsettes et døgn

En serbisk spiller avla positiv koronatest ved ankomst Danmark torsdag. Serbia-troppen er isolert og skal testes igjen fredag. Oppgjøret mot Nederland må vente.

Av NTB | 04.12.2020 06:23:03

Medisin og helse: Det melder Det europeisk håndballforbundet (EHF). Reglene under EM betyr at spillere og ledere som viser negativ prøve, slippes ut av isolasjonen.

– For å opprettholde sikkerheten for spillerne følges smittevernprotokollen til punkt og prikke, melder EHF.

Resten av troppen hos Serbia hadde negative tester torsdag, men må sitte på hotellrommet til de viser en ny negativ runde.

Serbernes kamp mot Nederland skulle spilles fredag, er flyttet et døgn og går nå etter planen lørdag kveld.

Den serbiske troppen skal også koronatestes igjen på morgenen samme dag.

Tidligere i EM var det et tilfelle av positiv test hos en rumensk spiller. Vedkommende er fortsatt isolert mens resten av laget torsdag spilte mot Tyskland og tapte 19-22.

EHF frykter at smitteutbrudd kan skape trøbbel for gjennomføringen av kampene og at det vil gi arrangementsmessige utfordringer.

Utsettelsen av Serbia – Nederland gjør at disse lagene vil spille kamp både lørdag og søndag. Det er en belastning verken spillere eller ledere setter pris på.

Ungarn og Kroatia er de to andre nasjonene i gruppe C. De spiller i samme by (Kolding) som Norge. Lagene er også innlosjert på samme hotell.

(©NTB)

Flere nyheter: