Menu
Harald Reinkind i en landskamp mot Serbia. Serberne er kraftig koronarammet i EM-oppkjøringen. Foto: Stephane Pillaud / NTB

Serbia i kne før EM: 15 positive koronaprøver den siste uka

Serbia er slått i bakken rett før starten av håndball-EM. Siden 3. januar har hele 15 personer i troppen avlagt positiv koronaprøve.

Av NTB | 10.01.2022 21:02:14

Sport: Det serbiske håndballforbundet melder dette på sine nettsider. Ni spillere og seks ledere har vært rammet. Hovedtrener Toni Gerona er blant disse.

Dermed er opptakten til herremesterskapet blitt mildt sagt vrien for serberne. Serbia EM-åpner mot Ukraina torsdag.

Norge har ikke hatt et eneste sykdomstilfelle siden laget ble samlet i starten av januar. Det blir ikke noe fysisk pressemøte med den norske troppen i Košice tirsdag. Dette grepet tas for å unngå å få smitte inn i troppen.

Alle smittede i EM-boblen må vise to negative koronatester i løpet av 24 timer tidligst etter fem dager i isolasjon for å komme i spill.

Spillere og ledere kommer til å bli testet hver dag under EM selv om de ikke viser tegn på sykdom. Andre som skal jobbe i forbindelse med mesterskapet, må kunne vise en fersk negativ koronaprøve for å komme inn i hallen for trening og kamp.

Det gjelder også om man er vaksinert både to eller tre ganger.

(©NTB)

Flere nyheter: