reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Kulturminister Abid Raja må vente med beskjed rundt innreiseunntak til Serbia-kampen i oktober. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Serbia-avgjørelsen lar vente på seg

Kulturminister Abid Raja (V) vil fortsatt ikke love karanteneunntak i forbindelse med kampen mot Serbia, men landslaget håper at hjemmefordelen opprettholdes.

Av NTB | 03.09.2020 13:23:03

Sport: Norges EM-omspill mot serberne er planlagt spilt 8. oktober i Oslo. Det kreves et unntak fra innreisereglene for spillere med base utenfor Schengen-området.

Dette ble innvilget til Norges kamp mot Østerrike fredag. Raja sier dette til NTB om status rundt et mulig unntak:

– Vi er veldig godt kjent med problemstillingen, og helsemyndighetene vil gjøre vurderinger knyttet til både den og andre kamper. Siden smittesituasjonen er uforutsigbar er det for tidlig å si noe om dette nå. Men jeg kan forsikre alle fotballglade nordmenn om at jeg og regjeringen jobber målrettet med dette. Jeg er også i fortløpende dialog med fotballforbundet, og vi kommer tilbake til saken straks helsemyndighetene er klare med sin vurdering, sier Raja til NTB.

Foreløpig åpner ikke karantenebestemmelsene i covid-19-forskriften for unntak for innreise av lag utenfor Schengen til internasjonale idrettsarrangement i Norge.

– Vi er veldig trygge på Ullevaal. Vi håper selvfølgelig at vi kan spille her, sier Stefan Johansen.

– Vi fokuserer på fotballen og det vi kan gjøre noe med. Dersom de (myndighetene) mener at det ikke er forsvarlig å spille i Oslo, så får det være opp til dem, fortsetter han.

Slår Norge Serbia, venter «finale» mot enten Israel eller Skottland i november. Vinneren her får plass i EM-sluttspillet neste år.

Det kan bli Norges første A-landslagssluttspill for menn på 21 år.

(©NTB)

Flere nyheter: