Menu
Redningsmannskaper og lokale innbyggere henter opp et lik fra ruinene av en bygning i Lysytsjansk som ble bombet av russerne. Prorussiske separatister sier de nå har omringet byen. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB

Separatister sier Lysytsjansk er omringet

Ukrainske separatister som støttes av Russland, sier de helt har omringet den ukrainske byen Lysytsjansk i Luhansk.

Av NTB | 02.07.2022 14:31:13

Politikk: – I dag har Luhansks folkemilits og russiske styrker tatt de siste strategiske høydene. Det gjør at vi kan bekrefte at Lysytsjansk er helt omringet, sier Andrej Marotsjko, en talsmann for separatiststyrkene.

Russiske styrker har de siste dagene utsatt Lysytsjansk for voldsom artilleribeskytning mens ukrainske styrker i ukevis har forsvart byen for å hindre at den faller i russernes hender, slik Sievjerodonetsk gjorde for en uke siden.

Tsjetsjenske soldater er blant de russiske styrkene som beleirer Lysytsjansk, ifølge RIA Novosti.

Russlands forsvarsdepartement sa fredag at deres styrker hadde tatt kontroll over et oljeraffineri i byens utkant, men Luhansks guvernør Serhij Hajdaj sa at kampene om raffineriet fortsatte.

– I løpet av den siste dagen har okkupantene åpnet ild fra alle mulige typer våpen, sa Luhansks guvernør Serhij Hajdaj lørdag.

Lysytsjansk er den siste lommen i Luhansk som ukrainske styrker fortsatt har kontroll over. Luhansk og Donetsk er de to provinsene som utgjør Donbas, som Russland har fokusert på å okkupere.