Menu
De sørkoreanske og nordkoreanske utøverne gikk sammen under avslutningsseremonien i vinter-OL i Pyeongchang i 2018. Foto: Lise Åserud / NTB

Seoul vil ha felles OL-søknad for Sør- og Nord-Korea

Den sørkoreanske hovedstaden Seoul sendte torsdag et forslag til IOC om å arrangere sommer-OL i 2032 sammen med nordkoreanske Pyongyang.

Av NTB | 01.04.2021 12:50:55

Sport: Den sørkoreanske presidenten Moon Jae-In og Nord-Koreas leder Kim Jong-un kom første gang til enighet om en felles OL-søknad i september 2018. Det skjedde et halvt år etter at landene i enkelte idretter hadde stilt under felles flagg i vinter-OL i sørkoreanske Pyeongchang i 2018.

Etter dette har relasjonen mellom landene forverret seg, men lokale myndigheter i Seoul har likevel sendt inn forslag til Det internasjonale olympiske komité (IOC) om en felles OL-søknad, skriver Reuters.

«Myndighetene har formidlet behovet for å være medvert, og vil understreke at lekene vil realisere IOCs visjon om verdensfred gjennom sport», skriver storbyen i en uttalelse.

Om landene tildeles lekene, vil det være første gang et OL deles mellom to land. Det skal likevel mye til for at søknaden blir valgt. I februar kom nyheten om at IOC har valgt Brisbane som foretrukket OL-arrangør i 2032.

(©NTB)

Flere nyheter: