Menu
Danmarks sentralbanksjef Lars Rohde (t.h.) tror den økonomiske nedturen blir stor, men at Danmark er i en god posisjon til å kunne hente seg inn igjen etter koronakrisen. Her sammen med Norges sentralbanksjef Øystein Olsen i juni 2016. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sentralbanken i Danmark spår stor økonomisk nedtur

Nedgangen i dansk økonomi antas å bli på mellom 3 og 10 prosent som følge av koronakrisen, ifølge Nationalbanken.

Av NTB | 01.04.2020 11:18:04

Økonomi og næringsliv: Danmark har et godt utgangspunkt for å kunne hente seg inn igjen etter at smittespredningen bremser og tiltakene gradvis oppheves, opplyser Danmarks Nationalbank i en pressemelding.

– Men det kommer til å gjøre vondt før vi kommer oss dit, sier sentralbanksjef Lars Rohde.

Det beste scenarioet tar utgangspunkt i at restriksjonene gradvis oppheves fra etter påske og fram til juni. Dersom Danmark og andre land henter seg raskt inn igjen, vil den økonomiske nedturen bli på 3 prosent.

Det verste scenarioet tar utgangspunkt i at restriksjonene vedvarer mot slutten av juni og gradvis lempes på fram mot nyttår. Da vil økonomien skrumpe med 10 prosent.

Nationalbanken støtter opp om de økonomiske hjelpepakkene til næringslivet.

– Det reduserer risikoen for at det midlertidige fallet i den økonomiske aktiviteten utvikler seg til et langvarig og kraftig tilbakeslag, skriver Nationalbanken i analysen.

(©NTB)

Flere nyheter: