reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ingen av regjeringspartiene vil ha nye strømkabler mellom Norge og utlandet, men Ap og olje- og energiminister Marte Mjøs Persen holder døren åpen for hybridkabler til havvind. Har ser vi Equinors vindmølleanlegg utenfor Skottland. Foto: Øyvind Gravås / Equinor / NTB

Senterpartiet får industri-støtte i betent kraftkonflikt

Senterpartiet får støtte fra silisiumprodusent Elkem, som mener hybridkabler er en mellomlandsforbindelse.

Av NTB | 01.01.2022 02:41:16

Økonomi og næringsliv: Slik Sp ser det er en hybridkabel til utlandet en kabel til utlandet, samme hvordan man vrir og vender på det. Den tolkningen støttes av Elkem.

– Havvind med hybridkabler er i realiteten en utenlandskabel med et vindkraftverk på midten, sier Elkems kraftdirektør Alexander Strøm Arnesen til Dagens Næringsliv.

Onsdag skrev DN at Ap og Sp er uenige i tolkningen av et sentralt punkt om utenlandskabler i Hurdalsplattformen.

Ingen av regjeringspartiene vil ha nye strømkabler mellom Norge og utlandet som det står i Hurdalsplattformen, men Ap og olje- og energiminister Marte Mjøs Persen er åpen for at kabler fra havvind, en såkalt hybridkabel, ikke skal regnes som en mellomlandsforbindelse.

Både Mjøs Persen og klimaminister Espen Barth Eide (Ap) har tidligere i høst uttalt at hybridkabler fra havvindanlegg ikke omfattes av formuleringen i Hurdalsplattformen.

(©NTB)

Flere nyheter: