reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Edinson Cavani var toneangivende da Manchester United slo Everton 2–0. Foto: Nick Potts, Pool / AP / NTB

United møter City i semifinalen

Manchester United slo Everton 2–0 i kvartfinalen i ligacupen onsdag kveld etter to sene mål. I semifinalen venter Manchester City.

Av NTB | 23.12.2020 23:38:06

Sport: 87 minutter var spilt da Anthony Martial fant Edinson Cavani i mellomrom. Spissen la til rette før han banket til med venstrefoten. Et par sekunder senere lå ballen limt nede i lengste hjørne, utakbart for Robin Olsen.

– Ikke verst. Han er en klassespiss, sa Ole Gunnar Solskjær til Sky Sports om Cavani.

Fem minutter på overtid fastsatte Marcus Rashford sluttresultatet til 2–0 etter et vakkert kontringsangrep tatt ut av læreboka. Til slutt fikk engelskmannen tid og rom med Olsen, og ballen ble limt ned i hjørnet.

– I andre omgang synes jeg vi dominerte, sier Solskjær.

Og som sist sesong blir det Manchester City som blir motstander denne sesongen også. I den andre semifinalen møtes Tottenham og Brentford.

I regnværet på Goodison kom gjestene i rødt ut i 100 og hadde flere store sjanser i løpet av det første kvarteret. Edinson Cavani fikk en god dobbeltmulighet fra kloss hold etter ti minutter, men Robin Olsen reddet begge.

Etter det roet oppgjøret seg kraftig, før Cavani på langt nær avgjorde like før full tid.

– Du vet hva du får med sånne spillere. Han er en toppspiss, en av de beste i verden. Vi er glad for å ha ham på laget. Han gir oss selvtillit og kvalitet og jeg glad for at vi spiller med ham. Målet hans er utrolig. Jeg er glad for ham, sa Nemanja Matic om Cavani.

Bruno Fernandes kunne ha avgjort på overtid, men skjøt i tverrligger fra 15 meter. Like etter scoret Rashford. Dermed endte det 2–0.

Dermed blir Ole Gunnar Solskjær og co. å se i semifinale i ligacupen denne sesongen også. Sist sesong ble det semifinale-exit for Manchester City etter 3–2 til Pep Guardiola og co. sammenlagt.

24 minutter var spilt da Mason Greenwood var en liten centimeter unna 1–0 etter en bra heading fra 13–14 meter. Headingen sneiet stolpen.

(©NTB)

Flere nyheter: