Menu
Etter ni timer med stillstand, kunne Senatet fredag kveld fortsette behandlingen av president Bidens koronakrisepakke. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Senatet er enige om ledighetsstønad

Senatet har blitt enige om størrelsen på utbetalinger til arbeidsledige amerikanere, og den videre behandlingen av Bidens koronakrisepakke kan dermed fortsette.

Av NTB | 06.03.2021 03:08:23

Økonomi og næringsliv: Det var den moderate demokratiske senatoren Joe Manchin som holdt igjen bremsen, men etter ni timer stillstand, ble det landet et kompromiss.

Krisepakken er president Joe Bidens fremste prioritet, og sikter seg inn på å bøte på de skadevirkningene koronapandemien har påført den amerikanske økonomien. Pakken har en verdi på svimlende 1.900 milliarder dollar.

Summen tilsvarer over 16.000 milliarder kroner, rundt 5.000 milliarder kroner mer enn verdiene i det norske oljefondet.

Blant punktene i den foreslåtte krisepakken er engangsutbetalinger på opptil 1.400 dollar, økte skattefradrag for barnefamilier og støtte til helseforsikring.

Utvidet arbeidsledighetstrygd, som ville ha utløpt i midten av mars, blir forlenget med seks måneder. En midlertidig stans i utkastelser av folk som ikke klarer å betale husleien, blir også forlenget.

I tillegg skal milliarder av dollar gå til vaksinering mot covid-19, gjenåpning av skoler og lokale myndigheter og delstater som sliter økonomisk.

(©NTB)

Flere nyheter: