Menu
Alioune Ndour og Haugesund feirer straffescoringen mot Tromsø i eliteserien søndag.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Sen utligning reddet sjansesløsende i Tromsø

Alioune Ndour lå an til å bli matchvinner fra straffemerket minutter ut i andre omgang, men scoring fra TILs Lasse Nilsen ga 1-1 mot FKH i Eliteserien søndag.

Av NTB | 19.06.2022 20:30:59

Sport: Begge lagene kom til oppgjøret i god form. Tromsø kunne skilte med poengfangst mot Bodø/Glimt, Viking og Lillestrøm de siste kampene, mens Haugesund nylig hentet tre poeng mot Odd og ett poeng borte mot Rosenborg.

FKH hadde før kampen kun én seier på Alfheim av 13 mulige. Den kom tilbake i 2018. Og det luktet ikke akkurat tre poeng for gjestene til å begynne med.

Tromsø styrte første omgangen fullstendig, men fikk ikke hull på byllen. Også i andre omgangen slet vertene å straffe et tafatt FKH, som tok føringen tidlig i omgangen på straffespark. Først minuttet før ordinær tid kunne Nilsen sørge for poengdeling.

FKHs Peter Therkildsen var skuffet etter kampen.

– Vi har tre poeng i lomma lenge, og det er surt måten vi taper seieren på. Men alt i alt var det fortjent, for vi blir for feige i andre omgang, og Tromsø er det beste laget, sa han til Discovery.

Dermed ligger Haugesund fortsatt på kvalikplass, mens TIL faller én plass på tabellen til 11.-plass.

– Det var deilig med mål, og det var viktig. Men totalt sett er vi skuffet i dag. I første omgang har begge lag gode perioder, men i andre omgang blir det en del slurv, sa TILs redningsmann Nilsen etter kampen.

Haugesund møter naborival Viking i Stavanger i neste runde, mens Tromsø skal bryne seg på Sandefjord borte.

Ti minutter senere var det August Mikkelsens tur til å bli nektet av stanga fra kort hold. Heller ikke Jasse Tuominens avslutning fant nettmaskene sekunder senere. Gjestene hadde på sin side store problemer med å holde på ballen og få til angrepsspillet.

Dermed måtte et slukøret TIL gå til pause med 0-0 etter massivt trykk mot FKH-målet.

Sjansesløseriet skulle koste dyrt. Minuttet ut i andre omgang ble Mads Sande felt i boksen av Christophe Psyché. Fra straffemerket var Ndour sikker.

Haugesund la seg lavt den siste halvtimen, mens Tromsø febrilsk jaktet utligningen. I det 89. minuttet sørget Nilsen poengdeling, da han kunne trille ballen i mål fra bakre stolpe etter å ha snappet opp et innlegg.

– Vi vet at vi kan holde hodet kaldt og score når som helst. Vi er gode til å stå hele løpet ut. Det er potensial i gjengen her, og når vi blir bedre, så vinner vi kamper som det her, var dommen fra TIL-trener Gaute Helstrup etter kampen.

Martin Samuelsen fikk sesongens første minutter da han ble byttet inn på overtiden for FKH. 25-åringen pådro seg en skade i oppkjøringen i vinter.

Kampens første sjanse sto TILs Jostein Gundersen for, da headingens hans fra en corner fikk tverrliggeren til å dirre etter 20 minutter.

Tross scoringen var det TIL som førte kampen også de siste 45. Etter en time spilt kom vertenes første store sjanse i omgangen, men skuddet fra kaptein Ruben Yttergård Jenssen fra kort hold gikk rett på sisteskanse Egil Selvik.

(©NTB)

Flere nyheter: