Menu
Peter Therkildsen (t.v.) scoret for Haugesund, mens Isak Dybvik Määttä scoret for AaFK i oppgjøret. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sen utligning reddet AaFK-poeng i Haugesund

Det så lenge ut til at Alioune Ndour skulle bli den store helten for Haugesund mot AaFK, men på tampen sikret Oscar Solnørdal poengdeling i 2-2-kampen.

Av NTB | 29.05.2022 20:01:00

Sport: Ndour stanget Haugesund i 2-1-ledelse med 20 minutter igjen. Tre poeng ville løftet laget ut av bunnstriden, men etter 86 minutter fikk Solnørdal stå helt alene inne i feltet og hamre inn utligningen. Dermed forblir vestlandslaget under streken på kvalifiseringsplass, mens AaFK tar ett nytt poeng i topp fem-kampen.

Tangotrøyene tok ledelsen etter 20 minutter da Isak Dybvik Määttä avsluttet et flott angrep med å sette ballen i mål.

Peter Therkildsen utlignet først for Haugesund etter en halvtimes spill, før de to målene de siste 20 minuttene.

Lars Arne Nilsens mannskap beholder femteplassen i serien etter at Bodø/Glimt tapte mot Molde, og har seks poeng opp til Viking på pallplass. De sto med to strake trepoengere foran oppgjøret, men de ble holdt til 2-2 søndag. De står uten poengtap på de tre siste.

– Vi er godt fornøyd. Det er mange kamper og det er tøft å komme hit. Det er en sterk moral i laget, og det var en vanskelig kamp, så jeg synes uavgjort var et rett resultat, sa Nilsen til Discovery etter kampen.

– Det gikk i sirup i dag. Det var ikke mye energi i oss, og da er det rettferdig med 2-2, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Määttä sto for kampens første scoring etter et flott angrep. Simen Rafn var nest sist på ballen før Määttä enkelt kunne sette den forbi Egil Selvik i Haugesund-buret.

Elleve minutter senere var Therkildsen i sentrum. Dansken stanget en pasning fra Kevin Krygård bak AaFK-keeper Sten Grytebust.

Deretter skulle Määttä igjen være involvert i AaFk-scoring. Han driblet seg flott gjennom flere Haugesund-spillere før ballen ble slått ut av beina hans.

Der sto imidlertid Solnørdal og skjøt via hansken til Selvig og i mål. Solnørdal ble byttet inn fem minutter tidligere.

Etter målet var Christos Zafeiris nære på et frispark, men det snek seg akkurat over målet.

Nå venter en pause i Eliteserien i forbindelse med landslagssamling og nasjonsliga. Neste serierunde spilles 19.-20. juni. Der skal Haugesund møte Tromsø borte, mens AaFK tar imot Vålerenga hjemme på Sunnmøre.

Etter 69 minutter var Ndour tøff i duellen med AaFK-stopperne da han gikk i duellen og stanget ballen i hjørnet. Grytebust var sjanseløs.

(©NTB)

Flere nyheter: