Menu
Espen Kofstad misset i kvalifiseringen til British Open tirsdag. Foto: Erik Johansen / NTB

Sen dobbeltbogey spolerte majordeltakelse for Kofstad

Golfspiller Espen Kofstad så ut til å kvalifisere seg til majorturneringen British Open, men på nest siste hull gikk han på en dobbeltbogey og endte utenfor.

Av NTB | 28.06.2022 20:01:18

Sport: 34-åringen måtte bli blant topp fire for å kvalifisere seg til sin første majorturnering, og han lå lenge godt an. Han lå innenfor topp fire da han kom til rundens nest siste hull. På par 3-hullet endte han imidlertid opp med å bruke fem slag, og med det endte han ett slag bak den siste plassen.

Kofstad har én gang tidligere bommet i kvalifiseringen til den tradisjonsrike og prestisjetunge turneringen som i år avholdes på St. Andrews i Skottland. Årets utgave er nummer 150 i rekken.

Kofstad gikk den første runden på ett slag under par og startet den andre runden med en bogey på hull nummer to. Han slo tilbake med en birdie på hullet etter, og på hull nummer sju og åtte ble det to strake birdier.

Han måtte tåle en bogey på hull 15, men han lå fortsatt an til å kvalifisere seg. Det var til han kom til det 17. hullet. På hull 18 fikk han par og må dermed se noen andre ta plassene til British Open.

Landsmann Viktor Hovland stiller til start i turneringen.

(©NTB)

Flere nyheter: