Menu
Ferraris teamsjef Mattia Binotto skal på jakt etter svar. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Selvransakelse i Ferrari etter Monaco-tabber

Ferrari startet mandag jakten på årsakene til de mange feilvurderingene som skrinla formel 1-lagets seiershåp i Monacos Grand Prix søndag.

Av NTB | 30.05.2022 17:01:10

Sport: Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz sto i de to beste startsporene i søndagens løp. Banen i fyrstedømmet er kjent for å gjøre forbikjøringer vanskelig, og mange regnet med full Ferrari-dominans.

Slik ble det ikke. På hjemmebane måtte monegaskeren Leclerc nøye seg med en skuffende fjerdeplass, etter at Red Bull-teamet utmanøvrerte den italienske bilgigantens folk strategisk. Sainz endte riktignok som nummer to, men hadde Red Bull-førerne Sergio Pérez og Max Verstappen på plassene foran og bak seg.

Mandag forlot Ferraris teamsjef Mattia Binotto Moanco fast bestemt på å gjennomføre en ærlig, åpen og positiv intern etterforskning av hva som gikk galt, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Den første var å undervurdere farten til blandingsdekkene, og avstanden vi hadde til de andre bilene, når det gjaldt posisjon på banen. Det er noe vi må se på, fortsatte han.

Han innrømmet videre at Ferrari gjorde en feil ved å unnlate å beordre Leclerc inn i depotet tidligere enn de gjorde.

– Eller så burde vi ha holdt oss ute på de våte dekkene for å beskytte plasseringen vår, og deretter byttet til de tørre dekkene, sa Ferrari-sjefen.

– Den hovedfeilen er grei. Men hva var prosessen som førte oss til den? Det vil ta litt mer tid å se på det og få en klar forklaring, sa Binotto.

Han ville ikke høre snakk om at uflaks lå til grunn for det som skjedde.

Ferrari har ikke vunnet i Monaco siden den firedobbelte verdensmesteren Sebastian Vettel gikk til topps i 2017.

Feilene søndag kostet også Leclerc muligheten til å ta tilbake initiativet i førermesterskapet. Verstappen leder nå med ni poeng. Perez rykket opp til tredje.

– Vi gjorde absolutt feil i våre vurderinger, og vi gjorde feil i avgjørelsene våre, sa Binotto.

Nå skal det jaktes på ytterligere svar.

(©NTB)