Menu
Pakistansk politi ved varebilen som ble rammet av bombeeksplosjonen i Karachi tirsdag. Foto: Fareed Khan / AP / NTB

Selvmordsbomber drepte fire ved universitet i Pakistan

Tre kinesere og en pakistaner er drept i et bombeangrep i Karachi. Det ble utført av en kvinnelig selvmordsbomber, opplyser politiet.

Av NTB | 26.04.2022 16:45:49

Utdanning: Kvinnen med bombevesten utløste sprengladningen da en bil med kinesiske lærere var på vei til Konfucius-instituttet ved Universitetet i Karachi, opplyser den lokale politisjefen Muqaddas Haider. En overvåkingsvideo viser en person i burka som går bort til varebilen – og så en kraftig eksplosjon.

Angrepet i den pakistanske storbyen, som har om lag 15 millioner innbyggere, fant sted tirsdag.

Politiet opplyser at tre kinesere og én annen person ble drept. Kineserne var tilknyttet instituttet, som tilbyr undervisning i kinesisk.

Den væpnede gruppen Balutsjistans frigjøringshær sier de står bak angrepet og sendte den kvinnelige selvmordsbomberen for å drepe kinesere.

I regionen Balutsjistan finnes det flere væpnede grupper som kjemper for større selvstyre. En av dem er Balutsjistans frigjøringshær, som også tidligere har rettet angrep mot kinesere. Flere av gruppene er motstandere av kinesiske investeringer i Balutsjistan. De mener kineserne har valgt en imperialistiske linje og tilraner seg regionens ressurser.

(©NTB)

Flere nyheter: